Çok değerli arkadaşlarım aşağıda okuyacağınız yem olgularına birçok meslektaşım çok şaşırmıştı. Sizleri de belki çok şaşırtacak. İlk defa bu yemlerden DEKO-Dev Kral otunu biraz bilen bir Ziraat mühendisine rast geldim ekim ayında.

Birçok meslektaşımın DEKO’yu bilmediğini anlıyordum. ABD’de Lisans eğitimini alıp ülkemize gelip çalışan bu “hayvan besleme” uzmanı Ziraatçı meslektaşımı dinledikçe çiftçimiz adına çok sevindim. Kamuda bu işi bilen birini buldum diye. Kamuda DEKO’yu bilen değil duyan bile olmadığını hep gözlemlemiştim.

DEKO süt hayvancılığı için yaratılmış muhteşem bir bitki dedi. Ayrıca şunu söyledi Buğday insan için Arpa besi hayvanları için ve dane Mısır süt hayvanları için dermiş ABD’li tarımcılar. DEKO için ise tek kelime ile sarf etti “DEKO süt hayvanlarını coşturuyor” NOKTA. 

mısır-1

Tweet…@avtolgaakalin.ÖS 10:18 · 5 Mar 2022…  Devlet eski bakanı Kamran İnan’dan dinlemiştim. Bir konferansında demişti ki; “Devleti tanıyana kadar en çok casusun Dışişleri Bakanlığın da olacağını zannediyordum. Ancak devleti tanıyınca gördüm ki en fazla CASUS Tarım Bakanlığında varmış”

Bu söylem o gün ki koşullardaymış. Şu an bu söyleme doğru diyemeyiz belki de. Doğru olanı yapmayan, anti milli oyalayıcı yetkililerin Kamran beyin bu söylemi kulaklara küpe olsun demiyorum.2 yem %95 fayda sağlayıp, 2’si de çok az su ile yetişmekte. Bu ucuz 2 yem varken çiftçiyi pahalı yeme mahkûm etmek h… değildir (samanın tonu 2.250, torba yem 8-9.000 TL). Ancak bakanlıkta ki yem sanayicilerin ha.. destekçileri benim ucuz yem önerime ÖLÜ NUMARASI yapmaları LAVANTA çiçeği almadıkları için mi yoksa kripto Fotörcü değil dendikleri için mi?

ot

Bu gördüğünüz sapların kesilmişine ÇELİK diyoruz. Çelikler su ve az toprakta bile hemen köklenmektedir.

Arkadaşlar bakanlıkta ki yetkililere şunu sormuştum; Ben antikacıyım. Eğitimimi Tarım alanında yaptım ve bu ülkeye olan borcum için insanlığa hizmet etmek istiyorum.

Hiçbir tohumun veya bitkinin temsilcisi değilim. Tek derdim DEKO’nun dekara verimi yılda 100 ton.1 ton üretim maliyeti 250 TL, RAYEY’in dekara yıllık verimi köylü usulü ile yaklaşık 4.000 ton evet yanlış okumadınız 4 BİN ton olduğu ve bununda 1 ton maliyeti 1.000 TL’yi geçmemekte.

Şu an yoncanın tonu 5.500 TL, torba yemin tonu ise 8.500 TL. Bu 2 yemi BERABER hayvanlarımıza yedirir isek dünyada açlık sorunu biteceği gibi küresel ısınmada 421 ppm olan sera gazı sıkıntısını 330 ppm’e indirerek küresel ısınma savaşını kazanacağımızı dünyada ortaya koyan biziz. Tüm dünya çiftçilerin hayır duasını almak için uğraşıyorum. Aksini ispat edin mücadelemi bırakayım.

Bana şu ana kadar bu konuda şu tohumun veya şu bitkinin pazarlayıcısı Allahtan diyemediler. Ben 2 yemin bir araya gelmesi ile ortaya çıkan MUCİZELERİ yıllardır yazıyor ve artık bakanlıktan aldığım samimiyete güvenmek istiyorum. Bakıp millilik derecelerini göreceğiz.

mısır sapı

Sayın bakanı tanırım ve belli ölçüde karşılıklı samimiyetimiz var. Beni 4 Ağustos’ta aradığında tarımcı baş danışmanı Prof. Dr. Selahattin ÇINAR beyle bir araya gelmemizi ve köylü adına taleplerimin olabileceklerini konuşmamı isteyerek milli olma adına ilk duyarlılığı uzun yıllar sonra ilk ağızdan duyarak, hoca ile bir araya geldik. Benim için önem sırasına göre isteklerim şunlardı.

1-     DEKO ve RAYEY için İngilizcesi çok iyi olan 2 Ziraat Mühendisi ve 1 Veteriner hekim ile Literatür çalışması yapalım

2-     Rafta Yeşil Yem-RAYEY yani Sulu Yem için bakanlık 2 aylık bir deneme yapsın ve bunun sonucunda çıkan duruma göre bu konuda “kamu spotu” vs.’ler ile çiftçimizin bu yemi üretmesi için demastrasyon yaparak yaygınlaştırma çalışması yapılması,

3-     Dev Kral Otu- DEKO-Maralfalfa’nın literatür çalışmamız sonucunda Türk çiftçisine kazandırılması,

4-     Tüm bunların sonucunda gelişmeleri hızlandırarak önce yurt içi bir panel sonra 30 ülkenin Tarım, Gıda Orman ve Çevre bakanları veya yetkilileri ile büyük bir Çalıştay yapma olgularını konuştuk.