ÖZEL HABER / Birçok meslek örgütü ve çiftçi kuruluşu, binlerce çiftçinin katılımı ile Beştepe'de yapılan 'Milli Tarım Buluşmasına' web sayfalarında yer verirken Türkiye'nin en büyük çiftçi kuruluşu olan TZOB, programla ilgili en ufak bir habere yer vermedi.

Milli Tarım Projesi'ne destek kapsamında binlerce çiftçinin katılımıyla gerçekleştirilen programla ilgili haberleri web sayfasında görmezlikten gelen TZOB, sosyal medya hesaplarında yapılan paylaşımlarda da benzer bir sansür uyguladı. TZOB'un kurumsal sosyal medya hesaplarından Başkan Şemsi Bayraktar'ın oda başkanlarını kabulleri ile ilgili fotoğraflar paylaşılırken, Milli Tarım Buluşmasına dair hiçbir fotoğraf paylaşılmadı.

TZOB Başkanı Şemsi Bayraktar'ın geçtiğimiz Cuma günü Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik ile Bakanlıkta yaptığı görüşmenin haberi, hiçbir içerik olmamasına rağmen gerek kurumsal web sayfası gerekse sosyal medya hesaplarından paylaşılırken, Ankara'da binlerce çiftçinin katılımıyla gerçekleştirilen ve önemli mesajların verildiği programa dair hiçbir haber ve paylaşıma yer verilmemesi dikkat çekti.

Bilindiği üzere TZOB Başkan Şemsi Bayraktar'a programda konuşma hakkı verilmemişti. Bayraktar, Cumhurbaşkanı ve Başbakan ile yan yana protokolde de yer almamıştı. Bu durum; 'Bir tepkiden dolayı mı çiftçinin Milli Tarım Buluşması sansürlendi?' sorusunu akıllara getirdi.

TZOB'un web sayfasında, Milli Tarım Buluşmasına dair haberlere yer verilmedi...

TZOB'un kurumsal facebook hesabında Başkan Şemsi Bayraktar'ın oda başkanları kabul haberleri paylaşıldı...

TZOB'un kurumsal twitter hesabından da Milli Tarım Buluşmasına ait hiç bir paylaşım yapılmadı...

TZOB'un sosyal medya hesaplarından yapılan bütün paylaşımları kendi hesabından paylaşan Basın Danışmanı Metin Türkyılmaz da TZOB Başkanı Bayraktar'ın Bakan Çelik ile yaptığı görüşmenin fotoğrafını paylaşırken, Milli Tarım Buluşması'nı görmezlikten geldi.