TÜSEDAD Başkanı Sencer Solakoğlu, sosyal medya hesaplarından yaptığı paylaşımla, Tarım ve Orman Bakanlığının hayvancılık sektöründe uyguladığı ithalat politikasına sert bir dille tepki gösterdi.

İLERİDE İBRET ALINACAK OLAYLAR YAŞANIYOR!

“Tarihe not düşmüş olalım. İleride ibret alınacak olaylar yaşanıyor” diyen Solakoğlu, Tarım Bakanlığının kasaplık hayvan ithalatının ardından süt fiyatlarını da düşürmek için kolları sıvadığını kaydetti.

TARIM BAKANLIĞI ADETA ÇİFTÇİYE DÜŞMAN OLMUŞ!

Solakoğlu, şunları kaydetti: “Tarihe not düşmüş olalım. İleride ibret alınacak olaylar yaşanıyor. Öyle bir ülkede yaşıyoruz ki… Hiç bir olaydan ders çıkartılmıyor. Üretici yalnız. Tarım Bakanlığı adeta çiftçiye düşman olmuş. Sosyal medya üzerinden et fiyatı tahmininde bulunanlar manipülatör olarak damgalanırken, “Tarım Bakanlığı” yine süt fiyatını düşürmek için kollarını sıvadı.

TZOB Başkanı Bayraktar: Bu gidişle ayçiçeği üreticisi üretimden uzaklaşır! TZOB Başkanı Bayraktar: Bu gidişle ayçiçeği üreticisi üretimden uzaklaşır!

ÇİĞ SÜT FİYATLARINI DESTEKLE BİRLİKTE 11 LİRAYA REVİZE ETMEK İÇİN ÜRETİCİ BİRKİLERİNE BASKI YAPILIYOR!

Kötü görünmemek için zincir marketler üzerinden sanayiciye, sanayici de üretici fiyatlarını baskılamak için Bakanlığın desteği ile fiyat belirleyip hep bir ağızdan fiyatları baskılayacak bir fiyat üzerinde anlaşmak sureti ile üretici örgütlerini ziyaret ediyor ve fiyatları 11 TL soğutulmuş süt olarak revize etmeye çalışıyor.

SÜT SANAYİCİSİ MAŞA OLARAK KULLANILIYOR!

Bu öncelikle yasal değil. Rekabete aykırı bir davranış. Rekabet Kurumu bunu derhal araştırmalı. Tarım Bakanlığı süt sanayicisini maşa olarak kullanarak fiyatları düşürmenin peşinde. Öte yandan et arz güvenliği için ithalat yapıyor.

NEDEN ET AZ? ÜRETİM OLMADIĞI İÇİN!

Yahu neden et az? Üretim olmadığı için. Neden üretim yetmiyor? Çiftçilerin fiyatını maliyetinin altında uzun süre tuttuğunuz için. Sütte de aynı durum oldu. Peki şimdi ne yapılıyor? Aynı hata yeniden tekrar. Üreticinin günahı ne?"