Milli Gazete'den Sadettin İnan'ın haberine göre, Türkiye’de çalışan ve üyeleri için projeler üreten nadir birliklerin başında gelen Gaziantep Koyun Keçi Yetiştiricileri Birliğine şok bir kararla kayyum atandı. Birlik Başkanı Osman Türkman ve 6 yönetim kurulu üyesi görevden alındı.

osman türkman-1

KOYUN ÜRETİCİSİNİN YAPTIĞI EYLEMİN FATURASI BİRLİK BAŞKANINA KESİLDİ!

Gübre fiyatları yurt dışında 90 dolar düştü gözler Hindistan'da! İç piyasada gübre fiyatları nasıl etkilendi? Gübre fiyatları yurt dışında 90 dolar düştü gözler Hindistan'da! İç piyasada gübre fiyatları nasıl etkilendi?

Tarım Bakanlığının uyguladığı yanlış politikalardan dolayı küçükbaş hayvan üreticileri büyük bir darbe yerken, üreticiler seslerini duyurabilmek için geçtiğimiz Ağustos ayında Gaziantep-Şanlıurfa yolunu keserek eylem yapmışlardı. Bu eylemin faturası tamamen Birlik Başkanı Osman Türkman’a kesilirken, Tarım ve Orman Bakanlığı eylemin hemen ardından birliğe müfettiş göndermişti.

ÜRETİCİLERİN EYLEMİNİN HEMEN ARDINDAN BİRLİĞE MÜFETTİŞ GÖNDERİLDİ!

Tarım Reformu Genel Müdürlüğü, Gaziantep Koyun Keçi Yetiştiricileri Birliğine kayyum atanmasına karar verirken, Birlik Başkanı ve yönetim kurulu üyelerinin görevden alındığına dair kararı dün Birliğe gönderdi.

BİRLİĞE 3 NEDENDEN DOLAYI KAYYUM ATANDI!

Alınan bilgilere, birlik üyelerinin geçmiş dönem aidatlarının alınmaması, birliğin mahkemeye intikal etmiş olan süt işleme tesisinde 11 bin lira peynirin çalışanlar tarafından çalınması ve yine birliğin satış ofisinde bir çalışan tarafından kasadan çalınan 18 bin liranın gerekçe gösterilerek kayyum atandığı kaydediliyor.

TARIM BAKANLIĞI TEFTİŞ BAŞKANLIĞINDAN ADAMINA GÖRE ADALET!

Kasadan çalınan 18 bin liranın çalışandan tanzim edilmediği gerekçesiyle Gaziantep Koyun Keçi Yetiştiricileri Birliğine kayyum atanırken, diğer yandan bütün belgeleri ile ortaya çıkan 60 milyon lira ÜDTS yolsuzluğu ile ilgili hiçbir işlem yapılmayarak üstünün örtülmesi, Tarım ve Orman Bakanlığı Teftiş Başkanlığının kararlarının sorgulanmasını gündeme getirdi.

TARIM BAKANLIĞININ KAYITLARINDA BELGELİ 60 MİLYON LİRA ÜDTS YOLSUZLUĞUNUN ÜSTÜ BÖYLE ÖRTÜLDÜ!

Bilindiği üzere, Tarım ve Orman Bakanlığında hayata geçirilemeyen Ürün Doğrulama ve Takip Sisteminden dolayı Hakan Bilal Kutlualp’e 60 milyon lira ödeme yapılırken, söz konusu ÜDTS ihalesinin hileli ve hukuka aykırı bir şekilde yapıldığı ortaya çıkmıştı. Bakanlık müfettişlerine verilen ifade tutanaklarında, ihale komisyonunda bulunan üyelerin bir çoğunun imzasının sahte olduğu, başkaları tarafından yerine imza atılan komisyon üyelerine baskı yapılarak susturulduğu ve Bakanlık müfettişlerine yanlış beyanda bulunmaları için tehdit edildiği ortaya çıkmıştı.

Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişçi’nin bakanlık kayıtlarında belgeli olan ve 60 milyon lira kamu zararına neden olan ÜDTS yolsuzluğu ile ilgili hiçbir soruşturma ve incelettirme yaptırmayarak üstü örtülürken, kasadan çalışan 18 bin liranın çalışandan tanzim edilmediği gerekçesiyle Gaziantep Koyun Keçi Yetiştiricileri Birliğine kayyum ataması, manidar bulundu.  

osman türkman-3