Tarımda hangi girdilerin maliyeti daha fazla arttı! Veteriner harcamaları rekor kırdı! Tarımda hangi girdilerin maliyeti daha fazla arttı! Veteriner harcamaları rekor kırdı!

Uygulanan kanunsuz faizden dolayı çiftçilerin borçları 2018-2020 yıllarında katlanarak artarken, 2021 yılında da borçlarını ödemedikleri için çiftçilerin traktörleri, tarım arazileri ve ahırlarındaki hayvanları Tarım Kredi Kooperatifleri tarafından haczedilmişti. O dönem kendilerine yapılan haksızlığı dile getirmek için birçok defa Ankara’ya gelmek zorunda kalan çiftçilerin mağduriyetleri uzun bir dönem görmezlikten gelinerek, traktörleri haczedilen çiftçiler sahipsiz bırakılmıştı.

ÖMER SARI OY KULLANMA KABİNİNDE ÇEKTİĞİ VİDEOYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDAN PAYLAŞTI!

Çiftçilerin yaşadığı mağduriyetin sözcülüğünü yapan Ömer Sarı, 14 Mayıs'ta yapılan Cumhurbaşkanlığı ve milletvekilliği seçimlerinde oy kullanırken çektiği videoyu sosyal medya hesaplarından paylaştı. Ömer Sarı'nın yayınladığı görüntülerde muhalefet parti genel başkanlarına bela okuması dikkat çekti.

ÇİFTÇİ KURULUŞU TARIM KREDİ KOOPERATİFLERİNDEKİ YOLSUZLUKLARI GÖRMEZLİKTEN GELDİ! 

Çiftçilerin traktörlerinin haczedildiği dönemde Tarım Kredi Kooperatiflerinde hukuksuz genel müdürün birçok yolsuzluk yaptığı ortaya çıkarken, bu yolsuzlukların üstü de örtülmüştü. Ömer Sarı'nın üstü örtülen yolsuzluklar ve traktörleri haczettirenlerle ilgili bir eleştiri yapmazken, muhalefet parti genel başkanlarına bela okuması manidar bulundu.

ömer sarı