TMO’nun 2023 yılı mısır alım fiyatını geçen yıla göre sadece 30 kuruş artış yaparak 5 bin 700 liradan 6 bin liraya çıkarması, üreticinin tepkisini çekerken, hükümetin açıklanan fiyata sahiplenmemesi de açıklanan düşük fiyatla çiftçinin kendi kaderine terk edildiğini gösteriyor.

Bilindiği üzere geçtiğimiz yıl mısır alım fiyatı Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından açıklanmıştı. 22 Ağustos 2022 tarihinde yapılan alım fiyatı açıklamasında, TMO mısır alım fiyatı 5.700 TL/ton olarak belirlenmişti. 

Ülkedeki yüksek enflasyondan dolayı tarımdaki girdi maliyetleri katlanarak artarken, TMO'nun 2023 yılı mısır alım fiyatını geçen yıla göre tonda 300 lira gibi çok komik bir artış yaparak 6.000 TL/ton olarak açıklaması çiftçiler başta olmak üzere sektörde büyük tepkiyle karşılandı. Bu tepkiden dolayı mısır alım fiyatı Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından açıklanmazken, TMO'nun açıkladığı alım fiyatı ile ilgili olarak Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı ile AK Parti milletvekillerinin hiç biri hiç bir paylaşımda bulunmayarak, açıklanan komik mısır alım fiyatını sahiplenmediler. 

Gübre sektörünün duayen ismi Kadir Yiğit haftalık yazıları ile Tarımdan Haber’de! Gübre sektörünün duayen ismi Kadir Yiğit haftalık yazıları ile Tarımdan Haber’de!