TMO eski Genel Müdürü İsmail Kemaloğlu, mısır alım fiyatları ile ilgili olarak sosyal medya hesabından bir paylaşım yaparak, çiftçinin tepkisini çeken alım fiyatları ile acı bir tabloyu gözler önüne serdi.

kemaloğlu-2

TÜRKİYE 8 BİN 300 LİRADAN 1 MİLYON 505 BİN TON MISIR İTHAL ETTİ

Türkiye’nin yılın ilk 6 ayında 1 milyon 505 bin ton mısır ithal ettiğini dile getiren Kemaloğlu, ilk 6 aylık ithalatın bedelinin ise 459 milyon dolar olduğunu kaydetti. İthal edilen mısırın ton başına 305 dolar yani TL karşılığının 8 bin 300 lira olduğunu vurgulayan Kemaloğlu, “Yerli üretime açıklanan fiyat 6.000 TL/ton” dedi.

Gübre sektörünün duayen ismi Kadir Yiğit haftalık yazıları ile Tarımdan Haber’de! Gübre sektörünün duayen ismi Kadir Yiğit haftalık yazıları ile Tarımdan Haber’de!

ÇİFTÇİYE MISIR ALIM FİYATININ DÜŞÜK AÇIKLANMASININ İZAHI YAPILMALI!

Mısır alım fiyatının düşük açıklanmasının izahının yapılması gerektiğini ifade eden Kemaloğlu, “İthalat ve iç piyasa politikaları ile tıkanan piyasada ucuz mısırı sektör alsın diyorsak bu fiyatlarla alır. Çünkü en ucuz hammadde mısır kaldı” değerlendirmesinde bulundu.

Ancak çiftçi tarafının çok sıkıntılı olduğunu kaydeden Kemaloğlu, “Ya çiftçi tarafı? Çiftçiye bu fiyatların izahı gerekir, üretimden küstürmemek gerekir” dedi.