Toprak Mahsulleri Ofisi (TMO) tarafından açıklanan 2023 yılı mısır alım fiyatına tepkiler gelmeye devam ediyor. Mısır alım fiyatı bu yıl sadece 30 kuruş artışla 6 lira olarak açıklanırken, alım fiyatına çiftçi ve sektörden büyük tepki gelirken, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu da sosyal medya hesabından bir paylaşım yaparak, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı sert bir dille eleştirdi.

BU KARARI ALIRKEN HİÇ Mİ VİCDANINIZ SIZLAMADI?

Cumhurbaşkanı Erdoğan'a "Bu kararı alırken hiç mi vicdanınız sızlamadı?" diyerek tepki gösteren Kılıçdaroğlu, şunları kaydetti: "Açıklanan yıllık resmi enflasyon %58… Mazotun fiyatı %103 arttı. Son 5 ayda gübreye gelen zam ortalama %90… Ama mısır üreticisine bu yıl verilen fiyat artışı sadece %5.3… Erdoğan’a sormak gerekiyor. Bunu da mı dış güçler yaptı? Bu kararı alırken hiç mi vicdanınız sızlamadı… bu fiyatlarla çiftçi gelecek yıl tarlasına giremez" 

Mısır fiyatı yükseldi, buğday ve arpa fiyatı yatay seyretti! Güncel hububat fiyatları... Mısır fiyatı yükseldi, buğday ve arpa fiyatı yatay seyretti! Güncel hububat fiyatları...

Kılıçdaroğlu-1