Tarımdan Haber yazarı ve ziraat mühendisi Faik Toy, twitter hesabından yaptığı paylaşımda, TMO’nun 695 bin ton kırmızı ekmeklik buğday ithalatı için 28 Mart’ta ihale yapacağını duyurdu. Toy, paylaşımında “İthalata doymadık” tepkisinde bulunurken, “TMO, 28 Mart 2023 tarihinde 695 bin ton kırmızı ekmeklik buğday ithalat ihalesi gerçekleştirecek” dedi.

ÜRÜNÜNÜ LİSANSLI DEPOYA KOYAN ÇİFTÇİ ZARAR EDİYOR

Çiftçinin ürününü lisanslı depolara koyması için teşvik edildiğini hatırlatan Toy, “Çiftçi ürününü lisanslı depolara koysun diye epeyce teşvik edilmişti ama lisanslı depoya koyan çiftçi şu an tamamen zararda çünkü sürekli ithalatla fiyat kırdılar” tepkisinde bulundu.

Mısır fiyatı yükseldi, buğday ve arpa fiyatı yatay seyretti! Güncel hububat fiyatları... Mısır fiyatı yükseldi, buğday ve arpa fiyatı yatay seyretti! Güncel hububat fiyatları...

faik toy-13

28 ŞUBAT’TA 790 BİN TON EKMEKLİK BUĞDAY İTHALAT İHALESİ YAPILMIŞTI!

TMO, en son 28 Şubat’ta 790 bin ton ekmeklik buğday ithalatı ihalesi yapmıştı. Yapılan ihalede ortalama fiyat 310-316 dolar/ton arasında gerçekleşmişti. TL bazında ise 790 bin ton ekmeklik buğday 6000 TL/ton’dan ithal edilmişti.