Milli Gazete'den Sadettin İnan'ın haberine göre, 2005 yılında AKSA’ya 30 yıllığına kiralanan 12 bin dönümlük arazinin 2 bin dönümünün Samsun’da yapılan yeni OSB’ye sessiz sedasız devredilmesi, hem tarım arazilerine karşı samimiyetsizliği hem de TİGEM’in kıymetli arazilerinin nasıl yağmalandığını gözler önüne serdi.

ESKİ GENEL MÜDÜRLER KARŞI ÇIKMIŞTI!

Samsun'un Tekkeköy ilçesi Selyeri mevkiinde yer alan 2 milyon 660 bin metrekarelik tersane alanı, hatırlanacağı üzere Teknoloji ve Sanayi Bakanlığı tarafından 'Samsun Yeni OSB Bölgesi' olarak ilan edilmişti. Söz konusu sanayi bölgesine TİGEM’e ait tarım arazisi de dahil edilmek istenmiş ancak eski Genel Müdürlerden Ayşe Ayşin Işıkgece ve Sait Kocabay bu devir işlemine onay vermemişlerdi.

TMO eski Genel Müdürü Kemaloğlu'ndan 2024 yılı hasat dönemine yönelik değerlendirme! TMO eski Genel Müdürü Kemaloğlu'ndan 2024 yılı hasat dönemine yönelik değerlendirme!

2 BİN DÖNÜM TARIM ARAZİSİNİN DEVRİNE HASAN GEZGİNÇ ONAY VERDİ!

TİGEM arazisinin sanayi bölgesine devri ile ilgili girişimler uzun bir süredir gündemdeydi. Samsun Valiliğinin AKSA’ya kiralanan Gelemen Tarım İşletmesine ait 2 bin dönüm arazinin sanayi bölgesine devri ile ilgili talebi TİGEM’in önceki Genel Müdürleri Ayşe Ayşin Işıkgece ve Sait Kocabay tarafından reddedilmişti. Önceki genel müdürler tarafından tarım arazisinin devrine onay verilmezken, mevcut TİGEM Genel Müdürü Hasan Gezginç’in söz konusu tarım arazisinin bedelsiz bir şekilde sanayi bölgesine devrine onay vermesi kurumda yaşanan çelişkiyi ortaya koydu.

AKSA, YATIRIM YAPTIĞI ALANIN DEVRİNE NEDEN ONAY VERDİ?

Diğer yandan AKSA’nın da, 2005 yılında 30 yıllığına kiralayarak ciddi yatırımlar yaptığı arazinin devrine onay vermesi dikkat çekti. AKSA, 30 yıllığına kiraladı Gelemen Tarım İşletmesinde hayvancılık, meyve bahçeciliği ve tahıl üretimi yapıyordu. AKSA’nın 12 bin dönüm olarak kiraladığı tarım işletmesindeki 2 bin dönümü TİGEM’den alınarak, bedelsiz bir şekilde sanayi bölgesine devredildi. Söz konusu 2 bin dönüm arazisinin üstünde sanayi tesisleri yapılarak, artık tarımsal faaliyetler yapılamayacak.