SADETTİN İNAN / Son yıllarda TİGEM’in çiftçinin talep ettiği tohum çeşitlerini üretememesinden dolayı kurum tohumluk pazarında ciddi bir zafiyet yaşarken, TİGEM’in 2023 yılında üretilen ve çiftçiye satışı yapılan sertifikalı tohum miktarını açıklamaması dikkat çekiyor. 

TİGEM’in 2023 yılı sertifikalı tohum üretim ve satış rakamları ile ilgili bilgileri CİMER’e bile verilmeyerek gizlenmesi, Tarım Bakanlığının ilgili kuruluşunda yaşanan liyakatsızlığı gözler önüne seriyor. 

2023 yılında üretilen ve satılan tohumlardan elde edilen ürünler hasat edilmeye başlanırken, TİGEM’in hala 2023 yılına ait sertifikalı tohum üretim ve satış rakamları ile ilgili bilgilerin kamuoyu ile paylaşmaması dikkat çekiyor. 

Pamuk üreticileri zor durumda! Maliyetler arttı, sıcaklar yükseldi.. Pamuk üreticileri zor durumda! Maliyetler arttı, sıcaklar yükseldi..

CİMER’DEN BİLGİ TALEP ETTİK ORAYA DA BİLGİ VERİLMEDİ!

TİGEM, sertifikalı tohum üretim ve satış rakamları konusunda gizemli bir politika yürütürken, konuyla ilgili CİMER’den bilgi talebinde bulunduk. Ancak TİGEM yönetimi, istenilen bilgileri CİMER’e de vermeyerek, yayınlanacak sektör raporundan temin edilebileceği kaydedildi. Mayıs ayının ortasına gelinmesine rağmen 2023 yılı sektör raporu ise hala yayınlanmadı. 

ASLİ GÖREVİNİ YAPMAYAN GENEL MÜDÜR PERSONELİ SİNDİRMEK İÇİN SAVCILIKLARA SUÇ DUYURUSUNDA BULUNMUŞTU!

TİGEM Genel Müdürü Hasan Gezginç’in kurum içinde kötü gidişatı eleştiren personeli tespit etmek için Tarımdan Haber’de yayınlanan haberlerin altına yorum yapan personel üzerinde baskı oluştururken, diğer taraftan kurumun asli görevini yapmaması ve sertifikalı tohum üretim ve satış rakamlarının kamuoyundan ve CİMER’den gizlenmesi, Türkiye'nin önemli bir kurumunun kimler elinde nasıl yönetildiğini ortaya koyuyor.