TARIMDAN HABER ÖZEL / Bilindiği üzere TİGEM, geçtiğimiz şubat ayında damızlık koyun-keçi fiyatlarına yüzde 50’nin üzerinde zam yapmıştı. Gelen zamla birlikte Anadolu Merinosu Koç-Teke fiyatı 9 bin 200 liradan 13 bin 750 liraya çıkarılmıştı. Koyun keçi fiyatı da 6 bin liradan 10 bin liraya yükseltilmişti. Ancak 4 ay önce yapılan zamma rağmen damızlık koyun-keçi fiyatlarının kesim fiyatına gelmesi, satış fiyatlarının yeniden güncellenmesini gündeme getirdi.

GENEL MÜDÜR ZAM İLE ANILMAK İSTEMEDİĞİ İÇİN SATIŞLARI DURDURDU!

TİGEM Genel Müdürü Hasan Gezginç’in bürokraside köklü bir değişikliğin beklendiği bu günlerde zam ile anılmak istemediği için damızlık koyun-keçi fiyatlarında artışa gitmeyerek, satışları 45 günlüğüne durdurduğu kaydediliyor.

SATILMAYAN HAYVANLARDAN DOLAYI TİGEM’İN ÇOBAN VE YEM MALİYETİ 15 MİLYON LİRA ARTACAK!

Sanayiciden süt üreticisine baskı! Fiyatları düşürün yoksa sütünüzü almayız! Sanayiciden süt üreticisine baskı! Fiyatları düşürün yoksa sütünüzü almayız!

Satışların durdurulmasından dolayı yaklaşık 35 bin hayvanın TİGEM’e çoban ve yem maliyetinin 15 milyon lirayı bulacağına dikkat çekilirken, bu zararın da Genel Müdürün koltuğunu korumak için yapmadığı fiyat artışından dolayı TİGEM’in hanesine zarar olarak yazılacağı vurgulanıyor.