Tarımsal üretimin planlanması yönetmeliği Resmi Gazete’de yayımlanırken, uygulamanın ne zaman hayata geçirileceğine dair net bir tarih ortaya konmamıştı. Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, TRT Haber özel röportajında konuyla ilgili sorulan bir soruya verdiği cevapta tarımsal üretimin planlanması uygulamasının 2024-2025 üretim yılında hayata geçirilieceğini bildirdi.

‘Tarımsal üretimin planlanması yönetmeliği tam anlamıyla ne zaman ete kemiğe bürünecek ya da bu uygulamanın ne zaman yaygınlaşması bekleniyor?’ şeklinde bir soruya cevap veren Yumaklı, tarımsal üretimin planlanması yönetmenliğinin yayınlandığını ve bu çerçevede bir çok alt yapı çalışmasının yapıldığını bildirdi. Alt yapı çalışması olarak çiftçi kayıt sistemindeki yeniliklerle ilgili bazı hususların kaldığını dile getiren Yumaklı, “Bu süreçte kendi teşkilatımızı bilgilendirme ve eğitimini sağlamamız gerekiyor” dedi.

BAKAN YUMAKLI TARIMSAL ÜRETİMİN PLANLANMASINDA 2024-2025 ÜRETİM YILINI İŞARET ETTİ

“Bütün bunlarla ilgili bu planlama çalışmaları başlayacak. Uygulaması planlamamıza göre 2024-2025 üretim yılında hayata geçmiş olacak” diye konuşan Yumaklı, bu süreç de üreticilerin de sürekli bilgilendirileceğini ifade etti.

HEMEN BUGÜNDEN YARINA GEÇİREBİLECEĞİMİZ BİR UYGULAMA DEĞİL

New Holland zirai tarım ekipman fiyatlarına zam yapmadı! New Holland zirai tarım ekipman fiyatlarına zam yapmadı!

Türkiye gibi çok farklı bölgelerde üretim çeşitliliği olan bir ülkede söz konusu uygulamanın hemen bugünden yarına başlatılamayacağını dile getiren Yumaklı, “Çok iyi bir planlama süreci geçirmeniz gerekir. Uygulamaya başladığınızda artık bununla ilgili her hangi bir soru işaretinin kalmamış olması gerekir. Biz bunu sağlayacağız bu süre içinde. Umuyorum bu önümüzdeki üretim döneminde bu yürürlüğe girmiş olacak. Uygulanmaya başlamış olacak” dedi.

Önemli Not: TÜİK tarafından başlatılan tarımsal sayımla ilgili çalışmalar 2 yıl içinde tamamlanacak. Buna göre 2025'in ortalarında tamamlanması beklenen tarımsal sayımla ilgili çalışmalar bitirilmeden, tarımsal üretimin planlanması uygulamasının önümüzdeki üretim dönemine yetişmesinin mümkün olup olmadığına yönelik görüşlerinizi yorum kısmında paylaşabilirsiniz...