Toplantıya HİTÜ Rektörü Prof. Dr. Reha Metin Alkan, TKDK Çorum İl Koordinatörü Mustafa Mansur Yalvaçer, Alaca Avni Çelik Meslek Yüksek Okulu Müdürü Doç. Dr. Metin Uçar, TKDK Çorum İl Koordinatörlüğü personeli, İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi ile Alaca Avni Çelik MYO'nun ilgili öğretim elemanları katıldı.

Çorum’da kiraya verilecek tarım arazileri askıya çıktı: Ortalama parsel büyüklüğü 10,6 dönüm
Çorum’da kiraya verilecek tarım arazileri askıya çıktı: Ortalama parsel büyüklüğü 10,6 dönüm
İçeriği Görüntüle

Toplantıda, Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu'nun genel çalışma prensibine ilişkin bir sunum yapan TKDK Çorum İl Koordinatörü Mustafa Mansur Yalvaçer, kurum tarafından tarım, hayvancılık ve yenilenebilir enerji başta olmak üzere verilen destekler konusunda bilgi paylaşımında bulundu.

Rektör Alkan ise Üniversite bünyesinde yer alan birimlerin, eğitsel faaliyetlere ek olarak Çorum ve bölgesindeki ilgili kamu ve özel sektörleriyle bir araya gelmesi için gayret ettiklerini ve bu konuyu çok önemsediklerini söyledi.

Bu kapsamda Alaca Avni Çelik Meslek Yüksekokulu ile İktisadi ve İdari Bilimleri Fakültesi'nden TKDK'nın faaliyet alanları kapsamında çalışmaları olan öğretim elemanlarıyla bir araya gelindiğini vurgulayan Rektör Alkan, “Amacımız Üniversitemizin beyin gücü ile ilimizin tarım ve hayvancılık alanında daha fazla ilerlemesine katkı sağlamak.” dedi.