Mısır anızlarını tarlada bıraktı buğday verimi yüzde 20 arttı! Mısır anızlarını tarlada bıraktı buğday verimi yüzde 20 arttı!

Milli Gazete'den Sadettin İnan'ın haberine göre, Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişçi’nin tarımın dijitalleşmesi için 2023 yılında uygulamaya alacaklarını açıkladığı ‘Tarım Cebimde’ uygulaması, Bekir Pakdemirli döneminde 2 milyon lira harcanarak hazırlanan ‘E-Tarım’ uygulamasına ne oldu sorusunu gündeme getirdi.

Bilindiği üzere Bekir Pakdemirli’nin Bakanlığı döneminde yapılan 3’üncü Tarım Şurasında ‘tarımda dijitalleşme’ konusunda hedefler ortaya konurken, bu çerçevede 2020 yılında ‘E-Tarım’ uygulaması hayata geçirilmişti. Çiftçinin birçok işlemini yapabileceği ‘E-Tarım’ uygulamasının tanıtımı da bizzat dönemin Bakanı Bekir Pakdemirli tarafından kapsamlı bir şekilde yapılmıştı. Söz konusu ‘E-Tarım’ uygulamasının yazılımına 2 milyon lira harcanırken, geçtiğimiz yıl Bakanlık domainlerinin hacklenmesinin ardından E-Tarım uygulamasına da bir daha girilemez oldu.

2019-2020 yılında 2 milyon lira harcanarak hazırlanan ve dönemin Tarım Bakanı Bekir Pakdemirli tarafından tarımın dijitalleşmesi konusunda önemli bir adım olarak gösterilen E-Tarım uygulaması, Bakanlık domainlerinin hacklenmesinin ardından sessiz sedasız uygulamadan kaldırılması dikkat çekti.

E-TARIM’I ÇÖPE ATTILAR ŞİMDİ DE TARIM CEBİMDE UYGULAMASI!

Tarım Bakanı Vahit Kirişçi’nin, Bekir Pakdemirli döneminde tarımın dijitalleşmesi için milyonlar harcanarak hazırlanan E-Tarım uygulamasını bir tarafa bırakarak, ‘Tarım Cebimde’ adında farklı bir isimle yeni bir uygulamanın yazılımını yaptırması anlamlı bulunurken, dijitalleşme adı altında Bakanlık imkanlarının nasıl hoyratça kullanıldığını da gözler önüne serdi. Kirişçi’nin, ‘Tarım Cebimde’ uygulamasını, Bakanlıkta sanki daha önce dijitalleşme konusunda hiçbir çalışma yapılmamışta ilk kez kendi döneminde yapılıyormuş gibi sunması da yaşanan çelişkiyi ortaya koyuyor.  

MİLYONLAR HARCANARAK YAPTIRILAN E-TARIM NEDEN KULLANILAMIYOR?

Tarım ve Orman Bakanlığında, 2020 yılında uygulamaya alınan ve çiftçi, vatandaş ile firmalara yönelik tüm işlemleri tek çatı altında toplayan, çok fonksiyonel E-Tarım uygulamasına, geçtiğimiz yıl Bakanlık domainlerinin hacklenmesinin ardından bir daha ulaşılamadığı kaydedilirken, bu konunun kamuoyundan özellikle gizli tutulduğu ifade ediliyor. 2 milyon lira verilerek hazırlattırılan ve tarımın dijitalleşmesi konusunda çok fonksiyonel olan yazılımın neden kurtarılamadığı bilinmezken, Vahit Kirişçi’nin de E-Tarım uygulamasını unutturarak dijitalleşmede ‘Tarım Cebimde’ isminde yeni bir uygulama ve yazılımı gündeme getirmesi anlamlı bulunuyor.

LİYAKATSİZ ATAMALAR BAKANLIĞI SİBER SALDIRILARA AÇIK HALE GETİRİYOR!

Bilgi Teknolojileri Genel Müdürlüğü’ne yapılan liyakatsız atamalar, Bakanlık domoinlerinin hacklenmesinde en önemli unsur olarak gösterilirken, liyakatsiz atamaların Vahit Kirişçi döneminde de devam etmesi tepkilere neden oluyor. Bakanlık domainlerinin yine yakın zamanda hacklendiği ancak bunun da kamuoyundan saklandığı ifade ediliyor.