Amasya’nın Taşova ilçesine bağlı Çambükü köylülerinin tarımsal üretim yaptıkları toprakları ellerinden alınmek istenirken, köy muhtarı Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan'dan destek istedi. Köy muhtarı, Fatma Celep, Emine Erdoğan'ın 'Atalık Tohum' konusunda ki hassasiyetini de bildiklerini belirterek, "Bizler yıllardır Çambükü  köyünün üretici emektar kadınları olarak, 'Atalık Çiçek Bamyası' üreterek geçmişimizi yaşatmak, gelecek kuşaklara örnek olmak istiyoruz. Emine Hanım, lütfen bu feryadımızı duyun, bizlere, ‘’Atalık Tohumlarımıza’’ bu ülkenin üretici çiftçi kadınlarına, topraklarımıza sahip çıkın" dedi. 

Çambükü Köy Muhtarı Fatma Celep, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan'dan destek talebinde bulunarak şunları kaydetti: 

"Çambükü muhtarı olarak, buradan Sayın Cumhurbaşkanımıza ve Emine Hanım’a sesleniyorum, bu gün özellikle kırmızı, beyaz giyindim ki bizler Çambükü  köylüleri olarak devletimizin, milletimizin, ezanımızın ve Albayrağımızın yanındayız, canımız kanımız bu cennet vatana feda olsun.

Bu çiçekleri, Sayın Cumhurbaşkanımıza ve Emine hanıma, bu ülkede  tarımsal üretim yapan, emekçi kadınlar adına taktim ediyorum.

Sayın Cumhurbaşkanım, Emine Hanım; 27 sene önce,1995 Yılında Taşova Kaymakamı Ali KAZGAN bey tarafından,  ‘’İyi tarım projesi’’ kapsamında, yasal olarak bizlere verilen topraklarda tarımsal üretim yapıyorduk, ‘’Atalık tohumdan  Çiçek Bamyası’’ üretiyorduk, yıllık 6/ 7 TON atalık tohumdan çiçek bamyası  ürün rekoltemiz var. Aynı zamanda Hayvancılık yapıyorduk. Şu anda resmi kayıtlara göre de 2751 küçük ve büyük baş hayvanlarımız var.

Köyden kente göç etmedik, bu zamana kadar, bu topraklar da tarımsal üretim yaptık, Ülke ekonomisine katkı da bulunduk, katma değer ürettik.

Taşova Dörtyol köyüne OSB kurulum kararı alındı ve esnaftan para toplandı, ancak son anda bu karardan vazgeçildi ve OSB kurulum kararı bizlerin rızası olmadan, Çambükü  sınırları içerisinde bize, 27 sene önce verilen, ekip diktiğimiz, geçimimizi sağladığımız topraklarımız üzerine, dayatma yapılarak, OSB kurulmak isteniyor.

İtirazımız üzerine daha önce de Samsun idari mahkemesinden keşif için, resmi heyet gelmiştir, OSB yapılmak istenen alanda keşif yapmış ve sonuç olarak OSB kurulmak istenen tarımsal üretim alanının OSB kurulumu için uygun olmadığına karar verdiler ve bu kararı, tutanak  halinde, heyet olarak imzalayarak kayıt altına almışlardır.

Çiftçi mısır yerine soğan ekti tarlada 17 liradan satılıyor! Çiftçi mısır yerine soğan ekti tarlada 17 liradan satılıyor!

Bu gün Samsun 19 Mayıs Üniversitesi Ziraat Fakültesin görevli olarak gelen keşif heyeti de hiç şüphesiz, devletimiz, milletimiz ve biz üretici köylüler için adil bir karar alacaklardır.

Sosyal dokumuz, köy halkının geçim kaynağı yok edilmek isteniyor ve bu karar doğrultunda burada yaşam sürmemizin bir anlamı kalmıyor. Bizler Çambükü köyüne değil, daha uygun bir yere OSB kurulsun, istihdam yapılsın istiyoruz.

Sayın Cumhurbaşkanım, Emine Hanım, sizlerin Ülke tarımına ne kadar önem verdiğinizi biliyoruz.

Emine Hanım’ın ‘’Atalık Tohum’’ konusunda ki hassasiyetini de biliyoruz. Bizler yıllardır Çambükü  köyünün üretici emektar kadınları olarak, ‘’Atalık Çiçek Bamyası’’ üreterek geçmişimizi yaşatmak, gelecek kuşaklara örnek olmak istiyoruz. Emine Hanım, lütfen bu feryadımızı duyun, bizlere, ‘’Atalık Tohumlarımıza’’ bu ülkenin üretici çiftçi kadınlarına, topraklarımıza sahip çıkın.

Bu ülkenin emekçi üreten kadınları olarak, sizlere buradan feryat ediyorum, lütfen; ülke tarımı adına bizlere sahip çıkın ve üzerimizde oynanmak istenen bu oyunu bozun.

Sizler, eğer ki bu feryadı duymaz ve biz üretici kadınlara sahip çıkmazsanız, yarın ÜLKE TARIMI bitmiş olacak ve her yer betonlaşmış olacaktır."