Tarım ve Orman Bakan Yardımcısı olan dört isim, aynı zamanda at yarışları ve müşterek bahisleri düzenleyen Yüksek Komiserler Kurulu (YKK) üyesi. Bakan yardımcılarından AKP'li Veysel Tiryaki Altındağ eski Belediye Başkanı, Ebubekir Gizligider de eski AKP Nevşehir milletvekili.

Çiftçi kuruluşu Gübretaş'ta neler oluyor? Gübre piyasası büyürken Gübretaş küçüldü! 3 aylık dönemde 1 milyar lira zarar! Çiftçi kuruluşu Gübretaş'ta neler oluyor? Gübre piyasası büyürken Gübretaş küçüldü! 3 aylık dönemde 1 milyar lira zarar!

Sözcü'den Deniz Ayhan'ın haberine göre bu isimlerin maaşı brüt asgari ücrete göre belirleniyor ve brüt asgari ücretin 4 katı olarak hesaplanıyor.

Asgari ücrete gelen zamla, YKK üyelerinin maaşları da katlandı. Geçtiğimiz yıl mayıs ayında 20 bin 16 TL olan YKK üyesi maaşı, 40 bin 32 TL'ye yükseldi.

Bakan yardımcıları YKK'dan 40 bin 32 TL kurul ücreti üyeliği alıyor. Bakan yardımcısı maaşı ise 53 bin 800 TL'den, 2023 yılında 69 bin 940 TL'ye yükseldi.

Her bir bakan yardımcısının aylık maaşı 109 bin 972 TL'ye ulaşıyor. Yüksek Komiserler Kurulu'nda Eski Başbakan Binali Yıldırım'ın damadı Özkan Köylübay da yer alıyor.

İŞTE O İSİMLER

Tarım ve Orman Bakanlığı Yüksek Komiserler Kurulu üyeleri 2023 yılı itibarıyla şu isimlerden oluşuyor: Tarım ve Orman Bakan Yardımcısı Nihat Pakdil, Tarım ve Orman Bakan Yardımcısı, Eski Nevşehir Milletvekili Ebubekir Gizligider, Tarım ve Orman Bakan Yardımcısı İbrahim Yumaklı, Tarım ve Orman Bakan Yardımcısı, AKP Altındağ eski Belediye Başkanı Veysel Tiryaki.