Kayseri'de, ahırında çıkan yangında 8 büyükbaş hayvanı telef olan besici Sayım Demir'e, Tarım ve Orman Bakanlığının hibe ettiği ikisi gebe 8 büyükbaş hayvan törenle teslim edildi. Hayvanların teslim törenine Ankara'dan video konferans yöntemiyle katılan Bakan Pakdemirli, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın 'üreticinin derdiyle dertlenin' talimatını hatırlattı. Bu sözler üzerine traktörleri haczedilen çiftçiler de Tarım Bakanına Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın talimatını hatırlattılar. 

BAKAN PAKDEMİRLİ CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN'IN TALİMATINI HATIRLATTI 

Hayvanların teslim törenine Ankara'dan video konferans yöntemiyle katılan Bakan Pakdemirli, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın talimatını hatırlatarak, “Cumhurbaşkanımızın bize her zaman talimatı bir üreticinin dahi olsa herkesin derdiyle dertlenin, herkesin derdine de derman olmaya çalışın. Biz kendisinden aldığımız ışık, kendisinin azmi ve çalışkanlığını sadece takip etmeye çalışıyoruz” dedi. 

TRAKTÖRÜ HACZEDİLEN ÇİFTÇİLER DE KENDİLERİNİN DERDİYLE DERTLENİLMESİNİ İSTİYOR

Tarım Kredi Kooperatifleri tarafından ekmek tekneleri olan traktörleri haczedilen çiftiler de Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli’yi yanlarında görmek istiyor. Ahırında çıkan yangında hayvanları telef olduğu için mağdur olan besiciye yapılan desteğin memnuniyet verici olduğunu, kendilerini de sevindirdiğini belirten mağdur çiftçiler, kendilerinin de uygulanan yüksek faiz ve komisyonlardan dolayı borçların ödenemeyecek duruma geldiğini ve traktörlerinin haczedildiğini hatırlatarak, “Sayın Tarım Bakanımızın bizim derdimizle de ilgilenmesini, derman olmaya çalışmasını istiyoruz. Biz kredi borçlarımızın affedilmesini istemiyoruz. Ancak bir ödeme kolaylığı sağlanmazsa bu borçları ödememiz mümkün değil” şeklinde taleplerini ilettiler.