Tarım Kredi Kooperatiflerinin hukuksuz Genel Müdürü Fahrettin Poyraz'ın ve Merkez Birliğinin Tarımdan Haber'e yönelik kamu davası açılması talebiyle açtıkları suç duyurularını kaybederken, talimatla organize bir şekilde kooperatif ve kooperatif müdürlerine açtırılan suç duyurularını da teker teker kaybediyorlar. Merkez Birliğinin ve kooperatiflerin Tarımdan Haber'i susturmaya yönelik girişimleri savcılıklardan dönerken, çiftçi ortaklarına hizmet etmesi gereken çiftçi kuruluşunun imkanlarının kimler tarafından ne maksatla kullanıldığını da gözler önüne seriyor.

Tekirdağ, Muğla, Edirne, Çatalca, Balıkesir, Erzincan, Uşak, Kütahya, Bartın, Iğdır Tarım Kredi Kooperatifleri, Tarımdan Haber hakkında kamu davası açılması talebiyle bulundukları illerdeki başsavcılıklara suç duyurusunda bulunurken, Kütahya Tarım Kredi Kooperatifinin ardından, Bartın Tarım Kredi Kooperatifi, Iğdır Tarım Kredi Kooperatifi ve Iğdır Tarım Kredi Kooperatifi Müdürü Bahattin Karakuş da Tarımdan Haber’e yönelik bulundukları suç duyurularını kaybettiler.

IĞDIR'DA KOOPERATİFİN AÇTIĞI SUÇ DUYURUSU İLE YETİNMEDİLER BİR DE KOOPERATİF MÜDÜRÜ AÇTI!

Iğdır Tarım Kredi Kooperatif Müdürü Bahattin Karakuş kendi adına suç duyurusunda bulunurken, ayrıca Iğdır Tarım Kredi Kooperatifi adına da suç duyurusunda bulunulması dikkat çekti. Kooperatif Müdürü Bahattin Karakuş, bir personel olmasına rağmen yetki ve görev alanına girmediği halde suç duyurusunda bulunarak suç işlerken, Merkez Birliğine yaranmak için ayrıca kooperatif adına da suç duyurusunda bulunulması anlamlı bulundu. Iğdır Cumhuriyet Başsavcılığı'nın her iki suç duyurusunu da reddetmesi, Kooperatif Müdürünün niyetini de gözler önüne serdi.  

TALİMATA UYMAYAN YÜREKLİ KOOPERATİF MÜDÜRLERİNİ TEBRİK EDİYORUZ! 

Bilindiği üzere Tarım Kredi Kooperatiflerini 3.5 yıldır hukuksuz bir şekilde yöneten Fahrettin Poyraz’ın 2019 yılında kendisine yönelik yapılan şahsi yönetmelik değişikliğinin üstünü örtmek için hukuksuz erişim engeli kararlarının ardından Tarımdan Haber aleyhine kendisi ve Merkez Birliği üstündün çok sayıda suç duyurularında bulunulurken, talimatla organize bir şekilde kooperatifler de suç duyurusunda bulunmaya başlamıştı. Birçok kooperatif ve kooperatif müdürü, bu durumun bir suç olduğunu belirterek Merkezin talimatına uymazken, sınırlı sayıdaki kooperatif ve kooperatif müdürleri ise Merkez Birliğine yaranmak için görevleri olmadığı halde ve suç işlemeyi de göze alarak Tarımdan Haber aleyhine suç duyurusunda bulundular. 

ÇİFTÇİ KURULUŞUNU NE HALE GETİRDİLER? AÇIKÇA SUÇ İŞLEMEKTEN BİLE ÇEKİNMİYORLAR!  

Kooperatif ve kooperatif müdürleri, Merkez Birliği’nin ilgi alanına giren bir konuda organize ve maksatlı bir şekilde görevleri olmadığı halde savcılıklara suç duyurusunda bulunarak büyük bir suç işlerken, bu durum çiftçi kuruluşunun imkanlarının kimler tarafından hangi maksatla kullanıldığını da gözler önüne serdi. 

FAHRETTİN POYRAZ VE MERKEZ BİRLİĞİ BUGÜNE KADAR AÇTIKLARI BÜTÜN SUÇ DUYURULARINI KAYBETTİ

Hukuksuz Genel Müdür Fahrettin Poyraz başta olmak üzere Merkez Birliği, Gübretaş, Tarım Kredi Holding Genel Müdürü Ergin İçenli, Tağşişli Genel Müdür Yavuz Mehmet Bulut ve Gübretaş Genel Müdürü İbrahim Yumaklı, haberlerde iftira ve hakaret suçu işlendiği gerekçesiyle Tarımdan Haber'e yönelik kamu davası açılması talebiyle yaptıkları 20'ye yakın bütün suç duyurularını kaybetmişlerdi. Poyraz'ın ve Merkez Birliği üzerinden yapılan suç duyuruları yetmiyormuş gibi suç olmasına rağmen talimatla el altından kooperatiflere de suç duyurusunda bulunmaları istenmişti. Kooperatif ve kooperatif müdürlerinin açtıkları suç duyurularındaki suçlamaların bire bir aynı olması bu suç duyurularının organize ve maksatlı olduğunu gözler önüne seriyor.