Milli Gazete'den Sadettin İnan'ın haberine göre, Tarım Kredi Kooperatiflerinin hukuksuz Genel Müdürü Fahrettin Poyraz’ın yarı hissesi eşinin üstündeki binayı satın alarak Tarım Kredi Kooperatiflerine kiraya veren YUSEL İnşaat’ın sahibi Mehmet Uslu’nun Ayvalık’ta büyük bir zeytin ve zeytinyağı fabrikası satın aldığı ortaya çıktı. Uslu’nun Tarım Kredi Marketlerde 7 ay iş yapmasının ardından büyük bir fabrika alması akıllara durgunluk verirken, Uslu’nun aldığı yağ fabrikası ile Fahrettin Poyraz’ın koruma altına aldığı meşhur tağşişli genel müdür Yavuz Mehmet Bulut’un da bire bir ilgilenmesi kirli ve gizemli ilişkilerde derin bağlantıları gözler önüne serdi.

TARIM KREDİ MARKETLERDE KÖŞEYİ DÖNDÜ ŞİMDİ YAĞ FABRİKASI ALDI!

Kuraklık, girdi maliyetlerinin artması ve ürettiği ürünü gerçek değerine satamadığı için çiftçi giderek fakirleşirken, birileri de çiftçinin sırtından fabrikatör oluyor! Tarım Kredi Kooperatiflerinin hukuksuz Genel Müdürü Fahrettin Poyraz’ın yarı hissesi eşine ait olan binayı satın alarak Tarım Kredi Kooperatiflerine kiraya veren YUSEL İnşaat’ın sahibi Mehmet Uslu’nun Balıkesir’in Ayvalık ilçesinde büyük bir zeytin ve zeytinyağı fabrikası satın aldığı ortaya çıktı. Söz konusu fabrikanın 13 milyon liraya alındığı, 30 milyon lira da yatırım yapılacağı iddia ediliyor.

İRİS AKADEMİ’NİN MAAŞLI ÇALIŞANIYDI!

Fahrettin Poyraz’ın resmiyette hiçbir bağlantısı olmamasına rağmen kurucu ortak olarak açılışını yaptığı İris Akademi’nin bir çalışanının kısa sürede Ayvalık’ta büyük bir zeytin ve zeytinyağı fabrikası alacak kadar ekonomik güce erişmesi akıllara durgunluk verirken, Fahrettin Poyraz ile Mehmet Uslu’nun sahibi olduğu YUSEL İnşaat arasındaki kirli ve gizemli ilişki ağı, Ayvalık’ta alınan zeytinyağı fabrikasının gizli ortakları kim sorusunu gündeme getirdi?

TAĞŞİŞLİ GENEL MÜDÜR FABRİKADAN AYRILMIYOR

Diğer yandan Tarım Kredi Marketlere geçtiğimiz yıl atanan ancak skandalın ortaya çıkması üzerine görevden alınmak zorunda kalınan tağşişli genel müdür Yavuz Mehmet Bulut’un Ayvalık’ta Mehmet Uslu tarafından alınan zeytinyağı fabrikası ile bire bir ilgilenmesi ve sürekli fabrikada bulunması çiftçi kuruluşu Tarım Kredide yaşanan kirli ve gizemli ilişkilerin derin boyutlara ulaştığını gözler önüne serdi. Yavuz Mehmet Bulut, Tarım ve Orman Bakanlığında kayıtlı ve Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı tarafından belgeli bir tağşişli firma ortağı olmasına rağmen Fahrettin Poyraz tarafından resmen koruma altına alınmıştı. Gelinen noktada Bulut’un Mehmet Uslu’nun satın aldığı yağ fabrikası ile bire bir ilgilenmesi Poyraz, Uslu ve Bulut arasındaki kirli ve gizemli ilişki ağını ortaya koyuyor.

ESKİ ÇALIŞANA MARKET KIYAĞI!

Mehmet Uslu’nun Fahrettin Poyraz’ın kurucu ortağı olarak 2013 yılında açılışı yapılan İris Akademi’nin eski bir çalışanı olması dikkat çekerken, Tarım Kredi Marketlerde çalıştırılan market çalışanlarının kiralama işinin de hiçbir tecrübesi olmamasına rağmen Mehmet Uslu’nun geçen yıl kurduğu YUSEL İnşaat’a verilmesi Tarım Kredi Kooperatiflerinde paravan şirket iddialarını gündeme getirmişti.

Sera, tohum, gübre, zirai ilaç... Alarko Holding 4 koldan tarıma 500 milyon dolar yatırım yapacak! Sera, tohum, gübre, zirai ilaç... Alarko Holding 4 koldan tarıma 500 milyon dolar yatırım yapacak!

SURİYE’DEN GELEN YAĞLAR MEHMET USLU’NUN FABRİKASINDA MI İŞLENECEK?

Tarım Kredi Kooperatiflerinin Gömeç’te zeytin ve zeytinyağı fabrikası bulunmasına rağmen Fahrettin Poyraz ile kirli ilişkileri deşifre olan Mehmet Uslu’nun Ayvalık’ta büyük bir zeytinyağı fabrikası alması ve Tarım Kredi Marketlerin tağşişli eski genel müdürü Yavuz Mehmet Bulut’un da bu fabrika ile bire bir ilgilenmesi zeytinyağı üstünden planlanan niyeti deşifre ederken, Gömeç’teki Tarım Kredinin zeytinyağı fabrikası “bir üs olarak mı kullanılacak?” sorusunu gündeme getirdi. Tarım Kredi Kooperatiflerinin Gömeç’teki fabrika müdürünün de Yavuz Mehmet Bulut tarafından atanması Mehmet Uslu’nun satın aldığı zeytinyağı firması ile gerçekte neyin amaçlandığını gözler önüne koyuyor.

MARKET ÇALIŞANLARI KADROYA ALINMIŞTI!

Fahrettin Poyraz’ın YUSEL İnşaat’ın sahibi görünen Mehmet Uslu ile kirli ve gizemli ilişkisinin deşifre olmasıyla birlikte Tarım Kredi Marketlerde çalışan market çalışanlarının YUSEL İnşaat üstünden çalıştırılmasına son verilmişti.