Konu hakkında açıklama yapan İl Müdürü İzzet Murat; “Bilindiği üzere hayvansal üretimin ana girdilerinden biri olan kaliteli kaba yem ihtiyacını karşılamak adına silajlık mısır üreticilerimize önemli bir katkı sağlamaktadır. Bu açığı gidermek adına alınan mibzer ile ilçemizde kısıtlı alanda üretimi yapılan silajlık Mısır üretimi artarak Yeniçağa ilçemizde hayvancılığın gelişmesine önemli katkıda bulunacaktır. İlçemizde pnömatik mibzer ile 15 dekar alanda silajlık mısır tohumu ekilerek ilk ekim gerçekleşmiştir. Mısırın yanında diğer tohumları da verimli bir şekilde kullanabilen pnömatik mibzer ile tohum zayiatı minimuma düşerken çıkımlar da maksimum verim sağlanacaktır. 

Ayrıca hazırlanan protokol kapsamında mülkiyeti İlçe Müdürlüğüne ait olmak üzere ihtiyacı olan üreticilerimiz pnömatik mibzeri ziraat odasından kullanmak üzere temin edebileceklerdir. Emeği geçenlere ve projede katkısı olanlara şahsım ve kurumum adına teşekkür ediyor, ilçemiz üreticilerine hayırlı olmasını diliyorum” dedi. 

Ayrıntılı bilgi, teknik destek, dilek, şikayet, talep ve görüşleriniz için İl /İlçe Müdürlüğü ile irtibata geçilmesi gerekiyor.