Tarım ve Orman Bakanlığında bugün Resmi Gazete’de yayımlanan Cumhurbaşkanlığı kararı ile Gıda ve Kontrol Genel Müdürü Harun Seçkin, Hayvancılık Genel Müdürü Zekeriyya Erdurmuş, Avrupa Birliği ve Dış İlişkiler Genel Müdürü Aylin Çağlayan Özcan ve Strateji Geliştirme Başkanı Volkan Koç görevden alındı. 

HAYVANCILIK GENEL MÜDÜRÜ GÖREVDEN ALINMIŞTI

Hayvancılık Genel Müdürü Zekeriyya Erdurmuş, bilindiği üzere geçtiğimiz günlerde görevden alınmış yerine vekaleten Salih Çelik getirilmişti. Erdurmuş’un görevden alınmasına yönelik kararname ise bugün yayınlandı. Yayınlanan kararnamede Erdurmuş’un yerine atama yapılmadı.

ZAMANLAMASI DİKKAT ÇEKTİ!

Gıda ve Kontrol Genel Müdürü Harun Seçkin ile Strateji Geliştirme Başkanı Volkan Koç’un görevden alınması zamanlama açısından dikkat çekti. 

HAYVANCILIKTA AŞI SKANDALI PATLAK VERMİŞTİ! 

Hayvancılıkta aşı skandalı patlak verirken, çiçek aşısına başka bir aşının virüsünün karıştığı ortaya çıkmıştı. Bakanlık, aşı skandalını doğrularken, Gıda ve Kontrol Genel Müdürü Harun Seçkin’in bu aşı skandalının hemen ardından görevden alınması anlamlı bulundu. 

PAKDEMİRLİ'NİN ÖZEL KALEM MÜDÜRÜNE GEÇTİĞİ KIYAK ELLERİNDE PATLADI!

Diğer yandan, eski Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli’nin özel kalem müdürü Volkan Koç’un 6 aylık görev süresi dolmadan Strateji Geliştirme Başkanlığından alınması da dikkat çekti. Bilindiği üzere Volkan Koç’un Genel Müdürlük statüsündeki bu göreve sırf özlük haklarından yararlanmak için atandığı ve göreve gelmeden Genel Müdür maaşı aldığı ortaya çıkmıştı. Aralık ayında atanan Volkan Koç’un Haziran ayına kadar görevde kalması durumunda Genel Müdürlük makamının bütün özlük haklarına sahip olacaktı. 

VAHİT KİRİŞÇİ BU KARARINDAN DOLAYI TAKDİR TOPLADI

Volkan Koç’un 6 ay süresi dolmadan Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişçi tarafından görevden alınması yerinde bir karar olarak görülürken, Pakdemirli’nin kamu kurumlarını kendi şahsi menfaatleri için kullanmasına yönelik kararına Kirişçi’nin göz yummaması takdir topladı.