ÖZEL HABER / Afyonkarahisar'ın Emirdağ ilçesine bağlı Kırkpınar köyünde, yabancı sermayeli bir yatırımcının köydeki 4 bin dekar mera alanını ıslah edeceğini belirterek 25 yıllığını kiralamak istemesi, köyde yaşayan ve büyük bir çoğunluğu hayvancılıkla geçimini sağladığı köylüleri ayağa kaldırdı.

TARIM İL VE İLÇE MÜDÜRLERİ İZİN VERDİ AMA KÖY MUHTARI İZİN VERMEDİ

Köyde küçükbaş hayvancılık yapmak için yatırım yapmak isteyen yabancı yatırımcı, 190 dekar arazi alırken, hemen bu arazinin yanında bulunan ve köylülerin hayvanlarını otlattıkları 4 bin dekar büyüklüğündeki mera alanını da kiralamak istedi. Yabancı yatırımcı bunun için gerekli yerlere başvurusunu yaparken, köyün muhtarı Neşet Erün’ün kiralamaya karşı çıkması üzerine bütün hesaplar bozuldu. 

BAKANLIK KÖYLÜLERİN RIZASINI ALMADAN YEŞİL IŞIK YAKTI 

İddialara göre Tarım ve Orman Bakanlığı başta olmak üzere Afyonkarahisar Tarım ve Orman İl Müdürlüğü ve Emirdağ Tarım ve Orman İlçe Müdürlüğü’nün meranın kiralanmasına istihdamı artıracağı ve arazi fiyatlarını değerlendireceği gerekçesiyle yeşil ışık yaktığı belirtilirken, Kırkpınar köyü muhtarı Neşet Erün’ün ise bu kiralamanın köylünün aleyhine olacağı gerekçesiyle karşı çıktığı kaydediliyor. 

HER ZAMAN BÜYÜK BALIK KÜÇÜK BALIĞI YUTMUŞTUR!

Köy sakinleri de muhtarlarına destek verirken konuyla ilgili Tarımdan Haber’e konuşan köylüler, “Bize söylenen sözde bu mera alanını kiralayacak olan yatırımcı burayı ıslah ederek hep birlikte kullanacakmışız. Ama şunu biliyoruz ki, büyük balık küçük balığı her zaman yutmuştur. Köylüler olarak mera alanımızın kesinlikle kiralanmasını istemiyoruz. Hep bir araya gelir biz kendi meramızı ıslah ederiz” tepkisinde bulundu.