Milli Gazete'den Sadettin İnan'ın haberine göre, döviz kurlarının düşmesiyle birlikte gübre fiyatları konusunda Bakan Pakdemirli’den müjdeli haberler bekleyen çiftçiler, tam bir hayal kırıklığına uğradı. Antalya’da bin 500 çiftçinin katıldığı toplantıda gübre fiyatlarının ne olacağını soran çiftçilere Bakan Pakdemirli’nin ‘fiyatlara aldırış etmeyin’ şeklide cevap vermesi şaşkınlıkla karşılanırken, Pakdemirli'nin çiftçinin gündeminden de ne kadar kopuk olduğunu gösterdi. 

Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli’nin, Antalya’da bin 500 çiftçinin katıldığı toplantıda gübre fiyatları konusunda bir açıklama yapmaması çiftçide büyük bir hayal kırıklığına neden oldu. Salonda bulunan bütün çiftçinin en önemli gündemini son dönemde büyük artışların yaşandığı gübre fiyatları oluştururken, Bakan Pakdemirli’den bu konuda umutlu bir açıklama bekliyordu. Ancak konu bazında gübre fiyatlarına hiç girmeyen Pakdemirli, çiftçiye sadece; ‘siz üretmeye devam edin alın terinizi yerde bırakmayacağız’ demekle yetindi. Toplantı sonrası fotoğraf çektirmek isteyen çiftçilerin; ‘gübre fiyatları ne olacak Sayın Bakanımız?’ sorusuna da Bakan Pakdemirli’nin ‘Fiyatlara aldırış etmeyin’ şeklinde bir cevap vermesi de şaşkınlıkla karşılandı.

ANTALYA’DA 1500 ÇİFTÇİNİN KATILIMI İLE ÖNEMLİ BİR ÇALIŞTAY DÜZENLENDİ

Tohum Yetiştiricileri Alt Birliği tarafından Antalya’da yaklaşık bin 500 çiftçinin katıldığı ‘İklim Değişikliği Ekseninde Geleceğin Tarımı’ konulu bir çalıştay düzenlendi. Çalıştaya Bakan Pakdemirli de katılırken, çiftçiler özellikle en önemli sorunu olan gübre konusunda kurların da düşmesiyle birlikte Bakan Pakdemirli’den bu konuda müjdeli bir açıklama bekliyordu. Ancak Bakan Pakdemirli, konuşmasında çiftçinin güncel sorunlarına yer vermeyerek, daha önce sık sık tekrar ettiği Türkiye’nin tohum üretim rakamları ve son 19 yılda verilen tarımsal destekler hakkında bilgiler verdi.

ÇİFTÇİNİN GÜNDEMİNDEKİ GÜBRE BAKANLIĞIN GÜNDEMİNDE YOK!

Bakan Pakdemirli’nin kurların düşmesiyle birlikte gübre fiyatları konusunda bir çalışmanın yapılıp yapılmayacağına yönelik bir açıklamada bulunmaması çiftçiyi hayal kırıklığına uğratırken, toplantı sonrası ‘gübre fiyatları ne olacak?’ sorularına da ‘fiyatlara aldırış etmeyin’ şeklinde bir cevap vermesi dikkat çekti. Çiftçinin en öncelikli sorununa karşı Bakan Pakdemirli’nin bu şekilde cevap vermesi, çiftçiden ve sahadan ne kadar kopuk olduğunu bir kez daha göstermiş oldu.