Milli Gazete'den Sadettin İnan'ın haberine göre, Millî Gazete’nin ısrarlı yayınları, hayır derneğine ait otelde yaşanan milyonluk peşkeşi bozdu. Şeker Sanayii Mensupları Hayır ve Eğitim Müesseseleri Kurma Derneği’nin peşkeş çekilen İzmir’deki 4 yıldızlı oteli mahkeme kararı ile boşalttırılırken, yapılan yeni ihalede otel tam 10 katı üstü bir fiyatla Şahinder firmasına kiraya verildi. Yapılan ihale Millî Gazete’nin peşkeşe yönelik ısrarlı haberlerinde ne kadar haklı olduğunu belgelerken, Tarım Kredi Holding Genel Müdürü Ergin İçenli’nin Türkşeker Genel Müdürlüğü döneminde otel üstünden nasıl bir vurgun yapıldığını ortaya koydu.

HAYIR DERNEĞİNİN OTELİNİ BİLE PEŞKEŞ ÇEKMİŞLERDİ!

Millî Gazete’nin ısrarlı yayınları, eski Türkşeker Genel Müdürü Ergin İçenli döneminde yaşanan hayır derneğine ait milyonluk otel peşkeşinde oyunu bozdu. Peşkeş çekilen milyonluk otel, mahkeme kararı ile Ergin İçenli’nin arkadaşının elinden alınarak tam 10 katı fiyat farkı ile yeniden kiraya verildi. İçenli’nin arkadaşına KDV dahil yıllık 720 bin TL’ye kiraya verdiği otelin yeni yapılan ihalede KDV hariç tam 8.5 milyon liraya kiraya verilmesi, Millî Gazete’nin peşkeş iddiasındaki haklılığını ortaya koyarken, hayır derneğine ait otelin nasıl yağmalanarak birilerinin haksız menfaat elde ettiğini de gözler önüne serdi.

11 bin Suriyeli sığınmacıya tarım alanında kadro iddiası Meclis'i karıştırdı! 11 bin Suriyeli sığınmacıya tarım alanında kadro iddiası Meclis'i karıştırdı!

OTEL KIYAKÇISI ESKİ GENEL MÜDÜR, TARIM KREDİ HOLDİNG’DE CEO’LUK YAPIYOR!

Şeker işçisi ve pancar çiftçisinin destekleriyle şeker fabrikalarının bulunduğu yerlere cami ve okul yaptırmak için kurulan hayır derneğinin İzmir’in en çok tercih edilen tatil bölgesinde bulunan 182 odalı, 4 yıldızlı Gümüldür Resort Hotel’i, zarar ediyor gerekçesiyle; turizm sektöründe hiçbir tecrübesi olmayan arkadaşının şirketine 2018 yılında KDV dahil yıllık 720 bin lira gibi komik bir rakama 5 yıllığına kiraya vererek peşkeş çeken Türkşeker eski Genel Müdür Ergin İçenli’nin, şaibeli işlemlerine rağmen başta Gübretaş olmak üzere Tarım Kredi Kooperatiflerine bağlı bütün iştiraklerin tek çatı altına toplandığı Tarım Kredi Holding’e genel müdür olarak getirilmesi ve 1.5 yıldır da bu görevde bulunması otel peşkeşini daha da anlamlı hale getiriyor.

OTEL PEŞKEŞİNDE BU KADAR DA OLMAZ DEDİRTEN GELİŞMELER YAŞANMIŞTI

Şeker fabrikaları kuruluş aşamasında genellikle şehir dışında inşa edilmesinden dolayı bu bölgelerdeki okul ve cami yaptırmak için 1960’lı yıllarda kurulan Şeker Sanayii Mensupları Hayır ve Eğitim Müesseseleri Kurma Derneği’nin, İzmir’deki milyonluk oteli Türkşeker eski Genel Müdürü Ergin İçenli’nin döneminde zarar ediyor gerekçesiyle kendi arkadaşının kurduğu Sungurluoğlu Şirketine 2018 yılında 5 yıllığına kiraya verilmişti. Ancak oteli kiralayan şirketin sahibinin İçenli’nin yakın arkadaşı olması, şirketin ihaleden hemen önce kurulması, şirket kurulum giderlerinin otelin kendi parasından karşılanması, yapılan sözleşmenin tamamen şirketin çıkarları gözetilerek hazırlanması ve verilen kira bedelinin çok düşük olması gibi nedenlerden dolayı milyonluk peşkeş iddiaları gündeme gelmişti.

ŞİRKET MAHKEME KARARI İLE OTELDEN ÇIKARTTIRILDI!

Millî Gazete’nin milyonluk otel peşkeşine yönelik haberleri üzerine harekete geçen Şeker Sanayii Mensupları Hayır ve Eğitim Müesseseleri Kurma Derneği yönetimi, Sungurluoğlu Şirketi’nin kira giderlerini de ödememesini gerekçe göstererek, oteli tahliye ettirmek için dava açtı. Açılan tahliye davasını kazanan dernek yönetimi, geçtiğimiz Kasım ayında jandarma gözetiminde oteli boşalttırdı. Dernek yönetimi, oteli yeni tatil sezonuna yetiştirmek için Aralık ayında yeniden ihale yaptı. İhalede oteli kiralamak için 3 firma bir biriyle yarışırken, ihale yıllık 8,5 milyon lira ile Şahinder firmasında kaldı. İhaleyi kazanan Şahinder firması ile 28 Aralık’ta sözleşme imzalanırken, 1 yıllık kira bedeli de peşin alındı.

YENİ İHALE MİLYONLUK OTEL PEŞKEŞİNİ BELGELEDİ

Söz konusu otel 2018 yılında KDV dahil yıllık 720 TL’ye kiraya verilirken, yıllık enflasyon artışlarıyla birlikte Sungurluoğlu şirketinin yıllık ödediği kira bedeli 2021 yılında KDV dahil 1 milyon 200 bin liraya çıkmıştı. Yeni yapılan ihalede otelin KDV dahil yıllık 10 milyon liraya kiraya verilmesi, bir önceki ihalede otelin nasıl peşkeş çekildiğini de gözler önüne serdi. Derneğin, 2022 yılında otelden elde edeceği kira geliri bir önceki yıla göre tam yüzde 841 oranında artarken, yapılan ihale İçenli’nin arkadaşı tarafından 3 yıldır işletilen otelden nasıl bir haksız menfaat temin edildiğini de ortaya koydu.

MİLLÎ GAZETE, KAMUOYU DUYARLILIĞI OLUŞTURDU, DERNEK YÖNETİMİ TAVİZ VERMEDİ!

Söz konusu otel peşkeşinde oyunun bozulmasında, Millî Gazete’nin ısrarlı yayınlarıyla oluşan kamuoyu duyarlılığı önemli görülürken, otelin yine siyasi taleplerle belirli kişilere düşük fiyattan kiralanmasının da önüne geçti. Bunda kamuoyunda oluşan duyarlılıktan dolayı eli kuvvetlenen dernek yönetiminin de taviz vermeyen duruşu, otelin yeniden peşkeş çekilmesine yönelik girişimlerinin önlenmesinde etkili oldu.