Diyarbakır, Şanlıurfa, Mardin'de çiftçinin kuraklık çığlığı haftalardır duyulmazken, kuraklık İç Anadolu Bölgesini de tehdit etmeye başladı. Çiftçi kuraklıktan dolayı zor günler geçirirken, Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli'nin kuraklığı gündemine almaması dikkat çekiyor. Bu durum, "Tarım Bakanı kuraklıkla ilgili susma hakkını kullanıyor' eleştirilerine neden oluyor. 

800 DEKARDA 5-6 BİN İŞÇİ ÇALIŞTIRAN DİYARBAKIRLI ÇİFTÇİ!

Diğer yandan çiftçinin bu zor gününde kuraklığı gündemine almayan Bakan Pakdemirli'nin 'Suyun Gücü Milletle Buluşuyor' etiketiyle twitter hesabından Bakanlık logosuyla hazırlanmış bir videoyu paylaşması da farklı yorumlara neden oldu. İYİ Parti Tarım ve Kırsal Kalkınmadan Sorumlu Başkan Yardımcısı Ergin Kahveci, Bakan Pakdemirli'nin paylaştığı videoda Diyarbakırlı çiftçinin 800 dekar alanda 5-6 bin işçi çalıştırdığına yönelik konuşmasına dikkat çekerek; "800 dekar'da 5-6 bin işçi çalıştırmak... 230 milyon dekarda 1 milyar 725 bin işçi ediyor. Bunu bir de adam ay hesabına dökerseniz 3,5 milyar adam/işçi eder. Çıkın meselesi yani! Yine de tek doğru var: Su hayattır, kuraklık felaket" eleştirisinde bulundu. 

SUYUN GÜCÜ MİLLETLE BULUŞUYOR VİDEOSU KİM TARAFINDAN HAZIRLANDI?

Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli tarafından ve Bakanlık hesaplarından paylaşılan söz konusu videonun kim tarafından hazırlandığı da merak konusu oldu. Söz konusu kısa tanıtım videosu Bakanlığa bağlı Eğitim ve Yayın Dairesi Başkanlığı tarafından mı yoksa Bakanlığın bütçeli tanıtım işlerini yapan reklam ajansı tarafından mı hazırlandı? Daha öncesinde Eğitim ve Yayın Dairesi'nin görüntü meteryalleri kullanılarak söz konusu reklam ajansına yaptırılan ciddi bütçeli tanıtım videoları Bakanlıkta ciddi bir tartışma konusu olmuştu.