Amasya’nın Kızılca Köyünde, Tarım Kredi’ye olan borçlarından dolayı traktör ve tarım aletleri haczedilen çiftçiler, yaşadıkları sorunlara dikkat çekmek için Ağustos ayında eylem yapmışlardı. Tarım Kredi Kooperatifleri yönetiminin, çiftçinin bu sorununa çözüm bulmak yerine Tarımdan Haber’de yayınlanan habere erişim engeli karara aldırması, gerçek niyetlerini de gözler önüne serdi. 

ÇİFTÇİNİN EYLEM HABERİ BİLE TARIM KREDİ YÖNETİMİNİN KİŞİLİK HAKLARINI İHLAL ETTİ! 

Bakırköy 6. Sulh Ceza Hakimliği, Tarım Kredi Kooperatiflerinin talebi üzerine 11 Kasım’da verdiği kararla Tarımdan Haber’de yayınlanan 15 habere erişim engeli kararı verirken, bu haberlerin içinde ‘Amasyalı çiftçilerden Tarım Kredi'ye yüksek faiz tepkisi: 'Beraber Battık Biz Bu Yollarda!' başlıklı haber de yer almıştı. 

Bilindiği üzere traktör ve tarım aletleri haczedilen Amasya'nın Kızılca Köyündeki çiftçiler, yaşadıkları sorunlara çözüm bulunması için Ağustos ayında bir eylem yaparak seslerini duyurmak istemişlerdi. Yapılan eylemde, uygulanan yüksek faiz ve katkı payı adı altında alınan komisyonlara tepki gösteren çiftçiler, haberleri olmadan yapılan kefillikleri de dikkat çekmek istemişlerdi. Tarımdan Haber, çiftçinin sesini duyurmak için söz konusu eylem haberini; 'Amasyalı çiftçilerden Tarım Kredi'ye yüksek faiz tepkisi: Biraber Battık Biz Bu Yollarda!' başlıklı haberi ile takipçileri ile paylaşmıştı. Söz konusu habere getirilen erişim engeli kararından dolayı şuanda ulaşılamıyor. 

Ancak Tarım Kredi Kooperatifleri yönetiminin, somut bir olay üzerine yapılan habere bile 'kişilik haklarının ihlal edildiği' gerekçesiyle erişim engeli kararı aldırması dikkat çekti. Bu karar bile, belli sulh ceza hakimleri üzerinden aldırılan erişim engeli kararları ile Türkiye'nin en önemli tematik haber sitesi olan Tarımdan Haber'in nasıl bir şekilde sansürlenmeye çalışıldığını gözler önüne koyuyor.