Konuyla ilgili olarak yazılı bir açıklama yapan Keskin, şunları kaydetti: Gıda Komitesinin tavsiyesi ve almış olduğu kararla, ulusal Süt Konseyinde yapılan sektör toplantısı sonucunda 2019/64 sayılı Çiğ inek sütünün sınıflandırılmasına ilişkin tebliğ kriterleri kapsamında 01 Mayıs 2021 - 30 Haziran 2021 tarihleri arasında geçerli olmak üzere  soğutulmuş çiğ süt tavsiye fiyatları belirlenmiş ve buna göre;

Yağ değeri 3,50 ve üzeri, protein değeri 3,10 ve üzeri A sınıfı çiğ süt fiyati 2,90 TL/Lt,

Yağ değeri 3,20 ve 3,50 arasında olan protein değeri 3,00 ile 3,10 arasında olan B Sınıfı çiğ süt fiyati 2,85 TL/Lt,

Yağ değeri 3,20 den düsük protein değeri 2,90 ile 3,00 arasında olan C sınıfi çiğ süt fiyati 2,80TL/Lt olarak belirlenmiştir.

Ancak sahadan süt üreticilerimizden aldığımız bilgilere göre ve yaptığımız araştırmalar sonucunda süt sanayicilerinin, bazı bölgelerde Gıda Komitesinin ve konseyin aldığı kararlara uymadıkları görülmektedir. Sanayicinin bu tür davranışları geçmişte olduğu gibi sektöre zarar vermektedir. Sütün az olduğu dönemde, Gıda Komitesinin ve konseyin, sanayicinin aldığı bu kararları yeniden tartışmaya açacağını ve sanayicinin bu davranışlarının hayvancılık sektörünün tamamına  zarar verdiğini belirtmek isterim. 

Gıda Komitesi sanayicinin bu keyfi davranışlarına dur demelidir.

Zaten yeme gelen zamlar üreticiyi perişan etmiş, sürdürülebilir üretim yapmamızı zorlaştırmıştır. Bakanlığımız yağ ve proteine göre sınıflandırarak sütü fiyatlandırma sistemini geçmiştir. Biz bu uygulamayı sonuna kadar destekliyoruz ve Sayın Bakanımıza ve Bakanlığımızın değerli bürokratlarına aldıkları bu karar için  teşekkür ediyoruz. Bu karar kaliteli süt üretimini teşvik edecek olup üreticilerimizin haklarını koruma altına alacaktır. Bütün ürünlerde olduğu gibi sütünde kaliteye göre fiyatlanması çok doğrudur.

8 yıl önce de yapmak istediğimiz ve başaramadığımız bu kararın sektöre hayırlı olmasını diliyor, sahada derhal uygulanmasını istiyoruz. Her zaman söyleriz, Biz Süt Üreticilerinin Bayramı yok, cenazesi yok, düğünü yok… Emeğimizi her gün ve her koşulda vererek alın terimizle üretiyoruz.  Sütlerimizi almayarak, bırakarak üreticilerimizi zor durumda bırakıyorsunuz ve tüm olumsuzluklara rağmen biz üretmeyi bırakmıyoruz. Sektörümüzün tüm paydaşlarından da keyfi kararlar değil, kriz ortamı ve kaos çıkarmalarını değil destek olmalarını bekliyoruz"