ÖZEL HABER / Cumhurbaşkanı Erdoğan, TMO’nun hububat alım fiyatlarını açıklarken, diğer kurumlarında açıklanan referans fiyatların üstünde alım yapamayacağını belirtmişti. Ancak Tarım Kredi Kooperatifleri arpada Erdoğan tarafından açıklanan referans fiyatın çok üstünde bir rakam belirleyerek ortaklarından arpayı 2300 TL’den alacağını duyurdu. Bu durum, açıklanan alım fiyatlarının piyasada bir karşılığının olmadığını gösterirken, kuraklıktan dolayı buğday ve arpada rekolte kaybının beklentilerin çok üstünde olduğunu gözler önene serdi. 

TARIM KREDİ ARPA ALIM FİYATINI 2300 TL AÇIKLADI

Tekirdağ Tarım Kredi Kooperatifleri, sosyal medyadan yaptığı açıklama ile “Tarım Kredi Kooperatifleri olarak 2021 yılı arpa alım fiyatımız 2300 TL/Ton olarak açıklanmıştır. Tüm çiftçilerimize bereketli, bol kazançlı bir hasat sezonu dileriz” dedi. 

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN REFERANS FİYATA BÜTÜN KURUMLARIN UYMASINI İSTEMİŞTİ 

Cumhurbaşkanı Erdoğan, TMO’nun arpa alım fiyatını 1750 TL olarak açıklarken, TMO da hasat sonu arpa satış fiyatını 1950 TL olarak yapılacağını duyurmuştu. Diğer yandan Erdoğan, 2021 yılı TMO hububat alım fiyatlarını açıklarken, diğer kurumlarında bu referans fiyatlara uyacaklarını ve üstünde bir fiyat belirleyemeyeceklerini kaydetmişti. 

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın bu açıklamasına rağmen Tarım Kredi Kooperatiflerinin arpa alım fiyatlarını 2300 TL olarak belirlemesi, kuraklıktan dolayı yaşanan ürün sıkıntısını gözler önüne serdi.