Tarım ve Orman Bakanlığında uzun yıllar üst düzey görevlerde bulunan, TARİŞ’te Genel Müdürlük, Türkiye Damızlık Sığır Yetiştiricileri Merkez Birliğinde genel sekreterlik, Türkiye Kırmızı Et Üreticileri Birliğinde danışmanlık görevlerinde bulunan Velioğlu, 2020-2021 yıllarında Ankara Büyükşehir Belediye Halk Ekmek Fabrikası Genel Müdürlüğünü yapmıştı. Velioğlu, bir süredir ALS hastalığından dolayı Ankara Şehir Hastanesinde tedavi görüyordu.

HASTA YATAĞINDA İKEN BİLE ÇİFTÇİ SORUNLARINA KARŞI DUYARLIYDI!

Tarım Bakanlığı bürokrasisinde sevilen ve herkesin ‘Hüseyin abisi’ olarak bilinen Velioğlu, herhangi bir görevde bulunmamasına rağmen çiftçinin sorunlarına karşı duyarlı olan, tarım sektöründe yaşanan sorunlara karşı sürekli kafa yorarak çözüm üreten, bulduğu çözümleri görevdeki arkadaşları ile paylaşarak sürekli istişare eden bir kişiliğe sahipti. Bu özelliklerinden dolayı tarım bürokrasisinin ‘Hüseyin Abisi’ olarak gönüllerde yer edinen Velioğlu, vefat haberi Tarım Bakanlığında ve sektörde derin bir üzüntüye neden oldu.

MANSUR YAVAŞ TAZİYE MESAJI YAYINLADI!

Muhtar, mühendis ve siyasi abilerin üretim başarısı Hüyük Çileği AB coğrafi işaret tescili yolunda! Muhtar, mühendis ve siyasi abilerin üretim başarısı Hüyük Çileği AB coğrafi işaret tescili yolunda!

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, Hüseyin Velioğlu’nun vefatı üzerine bir mesaj yayınlayarak, “Geçmişte ABB halk ekmek genel müdürlüğü görevinde bulunan Dr. Hüseyin Velioğlu’nun vefat ettiğini derin bir üzüntüyle öğrendim. Merhuma Allah’tan rahmet ailesine ve sevenlerine başsağlığı diliyorum” dedi.  

VELİOĞLU’NUN CENAZESİ YARIN BAĞLUM MEZARLIĞINA DEFNEDİLECEK

Hüseyin Velioğlu’nun cenazesi, yarın (22 Ağustos) öğle namazına müteakip Ankara Ahmet Hamdi Akseki Cami’nde kılınacak cenaze namazının ardından Bağlum Mezarlığına defnedilecek.

Tarımdan Haber ailesi olarak Hüseyin Velioğlu’na Allah’tan rahmet, ailesine ve sevenlerine sabr-ı cemil niyaz ederiz.