İHA'nın haberine göre, Körfez'de bulunan Gübretaş’ta işçiler eylem yaptı. Vardiya bırakan işçiler ile iş yerine gelen Petrol İş Sendikası yetkilileri, yönetim binasına yürüyüş yaptı. Yürüyüş esnasında "Bu daha başlangıç, mücadeleye devam”, “Direne direne direnişler zafere” gibi sloganlar atıldı. Eylemin tamamlanmasının ardından çalışmaların devam edeceği önümüzdeki günlerde de sonuç alınamazsa grev kararı çıkacağı öğrenildi.

Gübre fiyatları yurt dışında 90 dolar düştü gözler Hindistan'da! İç piyasada gübre fiyatları nasıl etkilendi? Gübre fiyatları yurt dışında 90 dolar düştü gözler Hindistan'da! İç piyasada gübre fiyatları nasıl etkilendi?

SENDİKA YÜZDE 150 İSTİYOR İŞVEREN İLE GÖRÜŞMELER SAĞLANAMIYOR!

Gübretaş işvereni tarafından Ocak ayında işçiler için yüzde 50 zam teklif edildi, fakat sendika yüzde 150 isteğini belirtti. Şubat’ta teklif yüzde 60’a çıkarılırken sendika yüzde 150 zam isteğinde ısrarcı oldu. Şubattan bu yana taraflar arasında herhangi bir görüşme yapılamadı. Arabulucu devreye sokulmasına rağmen işveren sendikasının dahi işveren ile görüşemediği öne sürüldü. İşçilerin bir kısmının maaşlarının asgari ücretin yüzde 30 altında kaldığı öğrenildi. Toplu sözleşme konusunda olumlu gelişme olmaması halinde sendika ve işçiler grev kararı alacak. 

gübretaş grev

gübretaş grev1

grev