Milli Gazete'den Sadettin İnan'ın haberine göre, Milli Gazete’nin 6 Kasım’da yayınlanan; ‘Çiftçinin arazisinden lüks plazalar boy verdi’ manşet haberi kamuoyunda büyük bir yankı uyandırırken, Tarım Kredi Kooperatiflerinden de konuyla ilgili dikkat çeken bir açıklama yapıldı. Açıklamanın 2018 yılında YDA’ya karşı açılan davanın özünden kopuk bir şekilde yapılması dikkat çekti.

TARIM KREDİ’DEN 2018’DE AÇILAN DAVANIN ÖZÜNDEN KOPUK AÇIKLAMA!

Tarım Kredi Kooperatifleri, YDA’nın Söğütözü’nde Tarım Kredi’ye ait 49 bin 134 metrekare arazi üzerinde yaptırdığı ve 6 bloktan oluşan lüks plazalarla ilgili kamuoyuna ilk kez yazılı bir açıklama yaptı. Konuyla ilgili bugüne kadar kamuoyuna hiçbir açıklama yapılmazken, söz konusu açıklamanın Milli Gazete’nin manşet haberinin ardından yapılması dikkat çekti. Ancak yapılan açıklamanın Merkez Birliğinin 2018 yılında YDA’ya karşı açtığı davanın özünden kopuk bir şekilde yapılması dikkat çekti.

AÇIKLAMADA YÜZDE 43’LÜK PAY TALEBİNDEN HİÇ BAHSEDİLMEDİ!

2018 yılında YDA’ya karşı açılan dava yüzde 57’ye karşılık yüzde 43’lük bir gelir paylaşım talebi ile açılmasına rağmen, Tarım Kredi Kooperatiflerinin yaptığı açıklamada, açılan davanın ‘sadece emsal alanı artışından doğan farkla sınırlandırması’ manidar bulundu. Açıklamada şunlar kaydedildi: “Ankara 17.Asliye Hukuk Mahkemesi’nde ikame edilen dava, sözleşmede kararlaştırılan inşaat emsal alanının yüklenici tarafından 1,5’tan 2,30’a çıkartılması ve plan notlarıyla elde edilen kazanımdan Kurumumuza gelir payı verilmesi talebiyle açılmış bir davadır.

Mahkemece inşaat emsal alanı artışından doğan farkın dava açılış tarihindeki değeri üzerinden Kurumumuza ödenmesine, plan notlarıyla elde edilen kazanımlardan doğan talebimizin ise reddine karar verilmiştir”

BİR ÜST MAHKEMEYE İTİRAZ EDİLECEK

Ankara 17’nci Asliye Hukuk Mahkemesi’nin YDA’nın lehine verdiği karardan sonra Tarım Kredi Kooperatiflerinin bir üst mahkemeye itiraz edip etmeyeceği merak ediliyordu. Açıklamada bu konuya da açıklık getirilerek,İlk derece mahkemesi kararı hakkında istinaf kanun yoluna başvurulacaktır” denildi.

MUVAFAKATNAME İLE İLGİLİ ÖNEMLİ DETAY! İLK KEZ KAMUOYUNA AÇIKLANDI!

Diğer yandan Tarım Kredi Kooperatifleri, YDA’ya verilen muvafakatname ile ilgili olarak bugüne kadar kamuoyuna açıklanmayan ve Olağanüstü Genel Kurul tutanaklarında da yer almayan bir bilgiyi de kamuoyu ile paylaşmak zorunda kaldı. Açıklamada, YDA’ya muvafakatname verilerek kiraya verilen bazı bağımsız bölümlerin kira bedellerinin YDA’ya değil kurum hesaplarına yatırıldığı belirtildi. Ancak bu detayın 24 Eylül’de yapılan olağanüstü genel kurulda delegelere tasvip ettirilen kararda yer almaması dikkat çekti.  Konuyla ilgili açıklamada şunlar kaydedildi: “Söz konusu haberde bahsedilen muvafakatname yüklenici firma ile devam eden davanın esasıyla ilgili olmayıp, 2020 yılında tamamlanan inşaat sonrası atıl durumda olan tesise ait bazı bağımsız bölümlerin kiraya verilmesi hakkındadır. Kiraya verilen bölümlere ait kira bedelleri de Kurumumuz hesaplarına yatırılmaktadır. Bu sayede de kamusal fayda korunmaktadır”

TARIM KREDİ, ÇİFTÇİYE 10 PAYDAN 1 PAY BİLE DÜŞMEYEN İHALEYİ BÖYLE SAVUNDU!

Yapılan açıklamada, Ankara’nın en değerli noktasındaki 49 bin 134 metrekare arazinin Tarım Kredi Kooperatiflerinin öz kaynaklarını artırmak gayesi ile ihale edildiği belirtilirken, ancak gelinen noktada Tarım Kredi’nin hakkına 10 paydan 1 pay bile düşmeyen ihale şeklinin savunulması da anlamlı bulundu. Açıklamada şunlar kaydedildi:Ankara ili Çankaya ilçesi Söğütözü mevkiinde bulunan ve Mülkiyeti Genel Müdürlüğümüze ait, 2011 yılında yapılan sözleşme tarihinde “idari ve sosyal alan” imarlı atıl durumdaki taşınmaz, değerlendirilmek ve bu sayede öz kaynaklarımızı arttırmak gayesiyle ihale edilmiştir”

YDA’YA 9, ÇİFTÇİYE 1 PAY! HÜSEYİN AYDIN MİLLİ GAZETE’NİN BELGELİ HABERİNDEN NEDEN RAHATSIZ OLDU?

11 bin Suriyeli sığınmacıya tarım alanında kadro iddiası Meclis'i karıştırdı! 11 bin Suriyeli sığınmacıya tarım alanında kadro iddiası Meclis'i karıştırdı!

Milli Gazete’nin söz konusu manşet haberi tamamen olağanüstü genel kurul kararı ile mahkeme sonrası en değerli araziden Tarım Kredi’nin hakkına düşen somut gelire dayalı olmasına rağmen, Genel Müdür Hüseyin Aydın’ın Milli Gazete’nin belgeli haberinden aşırı derecede rahatsız olması da dikkat çekti. Yapılan açıklamada şu ifadeler Hüseyin Aydın’ın tedirginliğini ortaya koydu: “Bir süredir meslek hayatını Kurumumuz aleyhine yaptığı, yanlış ve yalan istihbarata dayalı haberlerle sürdüren sözde bir gazeteci tarafından yapılan haberde bahsi geçen iddialar gerçeği yansıtmamaktadır”