OYAK’ın iştiraki olan Oyak Gıda’nın Tarım Kredi’den 3 Ağustos’ta 1.1 milyar liraya aldığı yüzde 3.8 oranındaki Hektaş hissesini Borsa İstanbul’da peyderpey satarak 3.5 ayda tam 2 milyar 330 milyon lira kar elde etti. Bu hisse satışı çiftçiden Oyak’a 2.3 milyar lira kar transferi olarak tarihe geçti.

Tarım Kredi yem fiyatlarında 5 lira üre gübrede 37 lira indirim yaptı! Tarım Kredi yem fiyatlarında 5 lira üre gübrede 37 lira indirim yaptı!

Milli Gazete'den Sadettin İnan'ın haberine göre, Ordu Yardımlaşma Kurumu (OYAK)’ın iştiraki Oyak Gıda ve Tarım Holding Anonim Şirketinin, 16 Kasım’da yaptığı 33 milyon lotluk Hektaş hisse satışı Tarım Kredi Kooperatiflerinde yaşanan öngörüsüz hisse satışı ile ilgili ilginç bir tabloyu ortaya çıkardı. Hektaş’ın ana ortağı OYAK, sahip olduğu yüzde 58.82 oranındaki Hektaş hissesinde hiçbir satış yapmazken, OYAK’ın iştiraki olan Oyak Gıda’nın sadece Tarım Kredi’den blok olarak aldığı yüzde 3.8 oranındaki Hektaş hissesini Borsa İstanbul’da satması dikkat çekti.

Oyak Gıda, 3 Ağustos’ta Tarım Kredi Kooperatiflerinden aldığı yüzde 3.8 oranındaki Hektaş hisselerini Borsa İstanbul’da peyderpey satarak 3.5 ayda tam 2 milyar 330 milyon 571 bin lira kar elde etti. Tarım Kredi Kooperatiflerinde 50 yıldır satılmayan Hektaş hisselerinin, hisselerin tam da yükselişe başlamadan önce blok olarak Oyak Gıda’ya satılması ve Oyak Gıda’nın da Tarım Kredi’den aldığı hisseleri Borsa İstanbul’da peyderpey satarak 2.3 milyar lira kar elde etmesi çiftçi kuruluşundan OYAK’a milyarlık kar transferi olarak tarihe geçti.

OYAK GIDA TARIM KREDİ’DEN ALDIĞI HEKTAŞ HİSSELERİNİ SERMAYE ARTIRIMININ ARDINDAN SATMAYA BAŞLADI!

Oyak Gıda ve Tarım Holding Anonim Şirketi, Tarım Kredi Kooperatiflerinden 3 Ağustos’ta 33,74 liradan aldığı 32 milyon 700 bin adet Hektaş hissesini, 11 Ekim’de yapılan yüzde 44 bedelsiz ve yüzde 150 bedelli sermaye artırımının ardından Borsa İstanbul’da parça parça satmaya başladı. 11 Ekim’de gerçekleştirilen sermaye artırımı sonrasında Oyak Gıda’nın elindeki Hektaş hisse sayısı 96 milyon 198 bin âdete çıkarken, bu hisselerden 21 milyon adeti 12 Ekim’de, 20 milyon adeti 18 Ekim’de, 20 milyon lotu 20 Ekim’de ve en son 33 milyon 166 bin adeti de 16 Kasım’da Borsa İstanbul’da satıldı. Oyak Gıda, 12 Ekim-16 Kasım tarihleri arasında toplam 94 milyon 166 adet Hektaş hissesi satarken, Tarım Kredi’den aldığı hisselerden elinde satılmayan sadece 2 milyon adet hisse kaldı.

OYAK GIDA TARIM KREDİ’DEN ALDIĞI HİSSELERİ SATARAK 2.3 MİLYAR LİRA KAR ELDE ETTİ

Oyak Gıda, Tarım Kredi’den 1 milyar 103 milyon lira ödeyerek aldığı Hektaş hisselerinin satışından tam 3 milyar 389 milyon lira gelir elde etti. Mevcut satılmayan 2 milyon adet hissenin de bugünkü Borsa İstanbul kapanış fiyatı olan 46.14 liradan hesap edildiğinde 93.7 milyon lira ile birlikte Oyak Gıda’nın kazancı toplam 3 milyar 482 milyon liraya çıkıyor. Tarım Kredi’ye ödenen 1 milyar 103 milyon lira hisse bedeli çıkarıldıktan sonra Oyak Gıda’nın bu hisse alımından 3.5 ayda tam 2 milyar 330 milyon lira kar elde ettiği ortaya çıkıyor.

FİNANSÇI GENEL MÜDÜR HİSSE SATIŞINA GEREKÇE OLARAK HİSSE FİYATLARININ ÇOK DEĞERLİ OLMASINI GÖSTERMİŞTİ!

Tarım Kredi Kooperatiflerinin finansçı Genel Müdürü Hüseyin Aydın, kuruma ait Hektaş hisselerinin blok olarak satışına gerekçe olarak hisse fiyatlarının çok değerlenmesini gerekçe göstermişti. Ancak piyasa fiyatı çok değerlendiği için satılan hisselerin, Hektaş’ın ana hissedarına satılması dikkat çekerken, sözde finansçı Hüseyin Aydın’ın da büyük öngörüsüzlüğünü bir kez daha ortaya koydu.

FİNANSÇI GENEL MÜDÜRÜN ÖNGÖRÜSÜZLÜĞÜNÜ ORTAYA KOYAN VE TARIM KREDİ'DEN OYAK'A YAPILAN KAR TRANSFERİNİ GÖSTEREN TABLO!

hektaş 2

hektaş satış