Tarım Kredi Kooperatifleri, günler sonra borç yapılandırmasıyla ilgili bir açıklama yapmazken, bugün ortaklarına bir mesaj attı. Mesajda Torba Kanununda Tarım Kredi borçlarının yapılandırma kapsamında olmadığı belirtilirken, mevcut ödeme planı için çiftçiler kooperatiflere davet edildi. Ancak mevcut ödeme planındaki korkunç faiz, çiftçiye ölümü gösterip sıtmaya razı etmekten başka bir anlam taşımıyor.   

Torba Kanunu’nda Tarım Kredi borçlarının yapılandırma kapsamına alınmadığı halde Anadolu Ajansı başta olmak üzere ulusal medya organlarında Tarım Kredi borçlarının da yapılandırma kapsamında bulunduğuna yönelik günlerce haber yapılmıştı. Bu süreçte tabanda borç yapılandırması bekleyen çiftçinin kafası ciddi bir şekilde karışmış olmasına rağmen Tarım Kredi Kooperatifleri konuyla ilgili olarak günlerdir sağlıklı bir açıklama yapmamıştı.  

GÜNLERDİR SESSİZ KALAN TARIM KREDİ BUGÜN NİHAYET AÇIKLAMA YAPTI

Günlerdir yaşanan bilgi kirliliğine karşı sessiz kalan Tarım Kredi Kooperatifleri, bugün nihayet bir açıklama yaptı. Ortaklarına bugün bir mesaj gönderen Tarım Kredi Kooperatifleri, borç yapılandırmasının Tarım Kredi borçlarını kapsamadığını belirtti. 

ORTAĞI OLDUĞUNUZ KOOPERATİFLERE BEKLİYORUZ!

Diğer yandan çiftçiye gönderilen mesajda, borç yapılandırmasına Tarım Kredi borçlarının dahil olmadığı belirtilirken, borçlu çiftçilerin mevcut ödeme imkanlarından faydalanmak için ortağı oldukları kooperatiflere gitmeleri istendi. 

BU FAİZ ORANI DOĞRUYSA ÇİFTÇİNİN VAY HALİNE! 

Çiftçiye faydalandırmak istedikleri mevcut ödeme imkanındaki yüksek faiz ise dikkat çekti. Alınan bilgilere göre, kanuni takibe düşmüş borçların yüzde 19 faizle bir yıl erteleneceği kaydediliyor. Çiftçi, borcunun yüzde 25'ini ödemesi kaydıyla geri kalan borcu yüzde 19 faizle bir yıl ertelenecek. İcra takibinde olan çiftçinin borcunun bu kadar yüksek faiz oranıyla bir yıl ertelenecek olması, ölümü gösterip sıtmaya razı etmekten başka bir anlam taşımıyor.