TAKİPÇİLERİMİZE ÖNEMLİ NOT: Bu haberimiz Tarım Kredi Kooperatiflerinin başvurusu üzerine Ankara 8. Sulh Ceza Hakimliğinin 7 Temmuz 2020’de verdiği hukuksuz erişim engeli kararı ile yayından kaldırılmıştı. Ancak Anayasa Mahkemesi’ne yaptığımız başvuru haklı görülerek, erişim engeli kararı ile ilgili ihlal kararı verilmiştir. AYM’nin ihlal kararı üzerine haberimiz yeniden özgürlüğüne kavuşmuştur. AYM’nin haberimizle ilgili verdiği ihlal kararı Resmi Gazete’de 7 Ocak 2022’de yayımlanmıştır. AYM’nin kararına ulaşmak için tıklayın… Ankara 8. Sulh Ceza Hakimliğinin Değişik İş Ek Kararı için tıklayın... 

Kişiye özel yönetmelik değişikliği ile hukuksuz bir şekilde Tarım Kredi Kooperatiflerine atanan Genel Müdür Fahrettin Poyraz’ın eski Niğde Milletvekili arkadaşının TKDK’dan 1.8 milyon lira hibe desteği alarak Ankara/Haymana’da yaptırdığı ancak işletemediği için batık duruma gelen süt çiftliğini alarak kurtardığı ortaya çıkmıştı.

TARIM KREDİ KIYAK ŞİRKET ALIMIYLA İLGİLİ BİR AÇIKLAMA YAPMADI

Tarım Kredi Kooperatiflerinde bile pek bilinmeyen bu şirket alımı kamuoyunda büyük tepkilere neden oldu. Genel Müdür Fahrettin Poyraz, kıyak şirket alımıyla ilgili olarak tam bir sessizliğe bürünürken, konu TBMM gündemine taşındı.

ÇİFTÇİ KURULUŞU TARIM KREDİ'DE HARCANAN HER PARANIN HESABI VERİLEBİLİR OLMALI 

CHP Edirne Milletvekili Okan Gaytancıoğlu, kıyak şirket alımıyla ilgili Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli tarafından cevaplandırılmak üzere TBMM Başkanlığına bir soru önergesi verdi. Çiftçinin malı olan Tarım Kredi Kooperatiflerinde harcanan her paranın açık, şeffaf biçimde harcanması ve hesabının verilmesi gerektiğini kaydeden Gaytancıoğlu, “Geçtiğimiz günlerde basında Tarım Kredi Kooperatifleri tarafından eski bir AKP milletvekilinin Ankara Haymana’daki verimsiz durumda olan bir süt çiftçiliğinin satın alındığına dair haberler yer aldı. Tarım Kredi Kooperatifleri Genel Müdürü ile söz konusu çiftliğin sahibi aynı dönemde aynı siyasi partide bulunmuş olmaları ve satın alınmanın bedelinin ne olduğuna dair bir açıklama yapılmamış olması kafalarda soru işareti bırakmaktadır” dedi.

Gaytancıoğlu, konuyla ilgili olarak Bakan Pakdemirli’den şu soruların cevaplandırılmasını istedi: 

-Söz konusu süt çiftliği için Tarım Kredi Kooperatifleri ne kadar ödeme yapmıştır?

-Süt çiftliğinin alımı ile Tarım Kredi Kooperatifleri hangi ihtiyacını karşılamış olacaktır?

-Bu alım eğer ihtiyaçtan yapılmış ise bu alım yapılmadan önce bölgede başka süt çiftlikleriyle de görüşülmüş, onlara bir teklif yapılmış mıdır?

-Tarım Kredi Kooperatifleri süt temini için söz konusu bölgede süt üretici birlikleri ve kooperatiflerden alım yapmakta mıdır?

-Birliklerden ve kooperatiflerden alım yapılıyor ise bu alımlar yeterli olmamakta mıdır?

-Tarım Kredi Kooperatifleri birlik ve kooperatifleri desteklemek yerine neden doğrudan üretici olmak yoluna gitmiştir?

-Eski bir AKP’li milletvekilinin verimsiz çiftliğini satın alan Tarım Kredi Kooperatiflerinin 15 Haziran 2020 itibariyle çiftçimizden anapara ve faiz olmak üzere alacağı ne kadardır?

-Tarım Kredi kooperatifine borcu olan kaç çiftçimiz 15 Haziran 2020 itibariyle yasal takip sürecindedir?

Mirasa konu tarım arazileri harç ve vergi ödemeden intikal ettirilebilecek! Mirasa konu tarım arazileri harç ve vergi ödemeden intikal ettirilebilecek!

HABER İÇİN TIKLAYIN...