TARIMDAN HABER ÖZEL / Tarım Kredi Kooperatiflerinin iştiraki olan Tarım Kredi ve Teknoloji A.Ş’nin bünyesindeki 1200 işçinin kiralandığı şirket 37 gün sonra ortaya çıktı. 1200 işçi haftalardır hangi şirkete kiralandığını merak ettiği halde, ihaleyi alan şirket işçiden ve işyerinde örgütlü bulunan Koop-İş Sendikası’ndan saklanıyordu.

Tarım Kredi Genel Müdürü Hüseyin Aydın YDA'ya yeni bir muvafakatname mi verdi? Rant kuleleri nasıl satılacak? Tarım Kredi Genel Müdürü Hüseyin Aydın YDA'ya yeni bir muvafakatname mi verdi? Rant kuleleri nasıl satılacak?

İŞÇİLER HANGİ ŞİRKETE KİRALANDIKLARINI İŞ SÖZLEŞMESİ TEBLİGATI İLE ÖĞRENDİ!

İşçiler de kiralandıkları şirketi, kendilerine yapılan iş sözleşmesi tebligatı ile öğrendi. 5M Yer Hizmetleri şirketine kiralanan 1200 işçi, yapılan tebligatın ardından kiralandıkları şirketi öğrenmenin mutluluğunu yaşadılar!

TARIM KREDİ KİRALIK İŞÇİ

1200 İŞÇİ GİZLİLİK HASSASİYETİNDEN DOLAYI HÜSEYİN AYDIN'A TEŞEKKÜR ETTİ! 

1200 işçi, 10 Nisan’da yapılan ihalede hangi şirkete kiralandıklarının kurumsal bir menfaat gerekçesiyle kendilerinden gizlenmiş olabileceğini düşünürken, gizlilikle yürütülen bu hassasiyetten dolayı Genel Müdür Hüseyin Aydın’a teşekkür ettiklerini belirttiler!

KOOP-İŞ SENDİKASI DA TARİHE GEÇTİ! 

Çalışma hayatında bir ilk yaşanırken, işyerinde örgütlü bulunan Koop-İş Sendikası da üyesi işçilerin Tarım Kredi Kooperatifleri tarafından hangi işyerine kiralandığını günlerce öğrenemedi. İşçilere gelen tebligat ile 1200 işçinin kiralandığı işyerinin ortaya çıkması Koop-İş Sendikasını da büyük bir yükten kurtarmış oldu!

10 NİSAN'DA İHALE YAPILMIŞTI!

Bilindiği üzere Tarım Kredi Kooperatiflerinin iştiraki Tarım Kredi ve Teknoloji A.Ş’nin bünyesindeki 1200 işçi, 10 Nisan’da yapılan ihale ile özel şirketlere kiralanmıştı. Tarım Kredi Kooperatiflerinin kendi bünyesindeki kazancın özel bir şirkete aktarılması dikkat çekmişti.