Tarım Kredi Kooperatiflerinin iştiraki olan ve kısa adı TARNET olan şirketin unvanı Tarım Kredi Teknoloji olarak değiştirilirken, çiftçinin tarımsal üretimde teknoloji kullanımının yaygınlaştırılması için TARNET tarafından daha önce hayata geçirilen birçok projede iptal edildi. İptal edilen projelerin başında da ‘drone’ ve ‘akıllı traktör sistemleri’ geliyor. Söz konusu bu projelerin ‘çiftçinin bu teknolojiyi kullanacak ekonomik gücü yok’ denilerek iptal edildiği öğrenildi. 

FAHRETTİN POYRAZ DRONE ÜZERİNDEN PİAR YAPMAYA ÇALIŞIRKEN YENİ GENEL MÜDÜR RAFA KALDIRDI

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın talimatı ile görevden alınan Fahrettin Poyraz, TARNET tarafından geliştirilen drone’ler üzerinden piar yapmaya çalışırken, Hüseyin Aydın’ın söz konusu projeleri çiftçinin menfaatine görmeyerek iptal etmesi, tarım sektöründe böylesine önemli projelerin nasıl yapboz tahtasına döndürüldüğünü gözler önüne serdi. 

TARIM KREDİ'NİN ASIL GÖREVİ EKONOMİK GÜCÜ OLMAYAN ÇİFTÇİYİ TARIMSAL TEKNOLOJİ İLE BULUŞTURMAK DEĞİL Mİ?

TARNET, drone’lerin tarımsal ilaçlamada kullanılmasının yaygınlaştırılması için bu projeyi başlatırken, kooperatifler üzerinden bu hizmetin çiftçiye verilmesi amaçlanıyordu. Bugün bir çok sektörde kullanımı yaygınlaşan drone’ler tarım sektöründe de giderek öneminin arttığı bir dönemde Hüseyin Aydın tarafından bu projenin rafa kaldırılarak iptal edilmesi dikkat çekti. 

Tarım Kredi Kooperatiflerinin, böylesine önemli yeni teknolojik ürünlerin ortakları tarafından kullanımına öncülük etmesi gerekirken, ‘çiftçinin bu teknolojileri kullanacak ekonomik gücü yok’ denilerek drone ve akıllı traktör sistemi projelerinden çekilmesi Tarım Kredi Kooperatiflerinde yaşanan çelişkiyi gözler önüne serdi.