TAKİPÇİLERİMİZE ÖNEMLİ NOT: Bu haberimiz Tarım Kredi Kooperatiflerinin başvurusu üzerine Bakırköy 6. Sulh Ceza Hakimliğinin 4 Kasım 2020 tarihinde verdiği hukuksuz erişim engeli kararı ile yayından kaldırılmıştı. Ancak Anayasa Mahkemesi’ne yapılan başvuru haklı görülerek, 6 Şubat 2024 tarihinde verilen ihlal kararı ile haberimiz tekrar özgürlüğüne kavuşmuştur. Erişim engelini kaldıran mahkeme kararına ulaşmak için tıklayın…

Tağşişli firma ortağı, ön planda görünmemesi için Tarım Kredi Birlik A.Ş’de Genel Müdür Yardımcılığı görevinden alınarak şef kadrosuna atandı. Şef kadrosuna atanan tağşişli firma ortağının maaş ve özlük haklarına ise dokunulmadı. Tağşişli firma ortağı, Tarım Kredi Birlik A.Ş’de Genel Müdür Yardımcısı maaşıyla şef kadrosunda çalışmaya devam edecek.  

Milli Gazete’nin Tarım ve Orman Bakanlığından belgeli tağşişli genel müdür haberlerini, hukuka aykırı bir şekilde tekzip ve erişim yasağı getirerek skandalın üstünü örtmeye çalışan Tarım Kredi Kooperatifleri, belgeli haberlerin altında kaldı. 

Milli Gazete’nin belgeli haberlerine erişim engeli getirdiler ama ‘Gerçeklerin ve Belgelerin’ altında kaldılar. Tarım Kredi Marketlerde tağşişli genel müdür uzun süre koltuğunda oturamadı. Skandalın Milli Gazete tarafından ortaya çıkarılması üzerine Genel Müdürlükten alınan tağşişli Genel Müdür, şimdi de şef yapılarak göz önünden kaçırıldı. Tarım Kredi Marketler’de tağşişli firma ortağıyla ilgili olarak kısa sürede yaşanan bu görev değişikliği Milli Gazete’nin haklılığını bir kez daha ortaya koydu. 

Milli Gazete'den Sadettin İnan'ın haberine göre, Tarım Kredi Kooperatifleri, tağşişli genel müdür skandalında Milli Gazete’nin belgeli haberlerinin altında kaldı. Milli Gazete skandalı ortaya çıkarınca tağşişli firma ortağını sessiz sedasız Genel Müdür Yardımcısı yaparak olayın üstünü örtmeye çalışan Tarım Kredi Kooperatifleri, şimdi de kamuoyunun gözünden kaçırmak için tağşişli firma ortağını şef yaptı. Maaş ve özlük haklarına dokunulmayan tağşişli firma ortağı, Tarım Kredi Kooperatiflerinin 150 yıllık tarihinde ilk kez Genel Müdür Yardımcısı maaşıyla şef kadrosunda çalıştırılacak. 

BU ISRAR NİYE? TAĞŞİŞLİ FİRMA ORTAĞINDAN NEDEN VAZGEÇEMİYORLAR? 

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın market projesinde yeni skandal! Türkiye’nin en önemli çiftçi kuruluşu olan Tarım Kredi Kooperatifleri, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın kararına rağmen Tarım ve Orman Bakanlığından belgeli tağşişli firma ortağından vazgeçemiyor! Geçmişte ortağı olduğu gıda firmalarının ürettiği hileli ürünlerinden dolayı Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından çok sayıda gıda sahtekârlığı ifşa edilen firma ortağının ısrarla Tarım Kredi Marketlerin yönetiminde tutulmaya çalışılması manidar bulunuyor.  

TARIM BAKANLIĞINDAN BELGELİ HABERLERE ERİŞİM YASAĞI GETİRİLMİŞTİ 

Tağşişli firma ortağının Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın büyük önem verdiği market projesinde en üst düzey yönetici olarak atanması büyük bir skandala neden olmuştu. Skandalın Milli Gazete tarafından ortaya çıkarılmasından aşırı derecede rahatsız olan Tarım Kredi Kooperatifleri yönetimi, olayın üstünü örterek kendilerini aklamak için Tarım ve Orman Bakanlığından belgeli haberleri mahkeme kararıyla hukuksuz bir şekilde tekzip ettirilerek erişim yasağı getirilmişti. 

Yetiştirici Osman Türkman’a sahip çıktı! Kayyumla görevden alınan Türkman yeniden başkan seçildi! Yetiştirici Osman Türkman’a sahip çıktı! Kayyumla görevden alınan Türkman yeniden başkan seçildi!

TARIM BAKANI BEKİR PAKDEMİRLİ SKANDALIN BÜYÜMEMESİ İÇİN SESSİS KALDI! 

Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli’nin gıda sahtekarlığı konusunda hassas olmasına rağmen Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın büyük önem verdiği Tarım Kredi Marketlere tağşişli bir firma ortağının atanmasına aylardır sessiz kalması dikkat çekti. Milli Gazete’nin haberleri Bakanlık kayıtlarında belgeli olduğu için yalanlayamayan Pakdemirli, skandalın büyümemesi için aksi bir görüşte beyan edemedi. 

TARIM KREDİ MARKETLERDE 3 GENEL MÜDÜR YARDIMISI GÖREVDEN ALINDI 

Tarım Kredi Kooperatifleri Merkez Birliğinin kararı ile Tarım Kredi Marketlerin bağlı bulunduğu Tarık Kredi Birlik A.Ş’de üç genel müdür yardımcısı görevden alındı. Genel Müdür Yardımcısı Yavuz Mehmet Bulut, Selahattin Arkat ve Galip Köse görevlerinden alınırken, yerlerine iki yeni atama yapıldı. Buna göre Metehan Aydın ve Tekin Akkuş Tarım Kredi Birlik A.Ş’ye Genel Müdür Yardımcısı olarak atandı. 

TAĞŞİŞLİ FİRMA ORTAĞI GENEL MÜDÜR YARDIMCISI MAAŞIYLA ŞEF KADROSUNA ALINDI!

Genel Müdür Yardımcılığı görevinden alınan tağşişli firma ortağı Yavuz Mehmet Bulut, yine aynı şirketin şef kadrosuna atandı. Ancak yapılan bu görev değişikliğinde tağşişli firma ortağının maaş ve özlük haklarında hiçbir değişiklik yapılmadı. 150 yıllık geçmişi bulunan Tarım Kredi Kooperatiflerinde ilk kez bir çalışan Genel Müdür Yardımcısı Maaşıyla şef kadrosunda çalışmış olacak. 

TAĞŞİŞLİ FİRMA ORTAĞINI KAMUOYUNDAN GİZLEMEYE ALDILAR!

Tağşişli firma ortağının maaş ve özlük haklarına dokunmadan şef kadrosuna alınması, ‘kamuoyundan gizleme’ girişimi olarak değerlendirilirken, bu değişiklikle tağşişli firma ortağı, Tarım Kredi Birlik A.Ş’de ön planda görünmeyecek, daha arka planda olacak ancak üst düzey yönetici maaşı almaya devam edecek. Tağşişli firma ortağının şirketine şef kadrosuna atandığına dair bilgiler de kamuoyundan saklandı. Görev değişikliği ile SPK'ya yapılan özel durum açıklamasında tağşişli firma ortağının görevden alındığı belirtilirken, şef kadrosuna atandığına dair bilgi verilmedi.

TAĞŞİŞLİ TARIM KREDİ HOLDİNG'E DE ÜRETİMDEN SORUMLU ŞEF YAPILDI  

Diğer yandan Tarım Kredi Kooperatifleri Yönetimi tağşişli firma ortağının gönlünü almak için Tarım Kredi’nin bütün iştiraklerinin bağlı olduğu Tarım Kredi Holding’e de üretimden sorumlu şef olarak görevlendirmesi yapıldı. 

ARKAT AYNI ŞİRKETTE SATIŞ DİREKTÖRLÜĞÜNE KÖSE İSE SERA A.Ş’YE ATANDI 

Tarım Kredi Birlik A.Ş’de Genel Müdür Yardımcılığı görevinden alınan diğer isimlerden Selahattin Arkat, yine aynı şirkette Kurumsal Satış Direktörlüğüne getirilirken, Galip Köse ise Sera A.Ş Genel Müdür Yardımcılığı görevine atandı. 

TARIM KREDİ BİRLİK AŞ'NİN GÖREVDEN ALMADAN ÖNCEKİ YÖNETİMİ

YAPILAN SON GÖREV  DEĞİŞİKLİĞİ İLE OLUŞAN YENİ YÖNETİM 

SPK'YA BİLDİRİLEN ÖZEL DURUM AÇIKLAMASI