Milli Gazete’nin Tarım Kredi Marketlerde imha edilen ürünlerle ilgili ortaya çıkardığı 13 milyon liralık şok belgenin yankıları sürerken, market peynirlerinin çöpe atıldığına dair görüntüler, gıda ayağında yaşanan skandalı ve marketlerde yaşanan denetimsizliği gözler önüne serdi. Diğer yandan marketlerde imha kararını kolaylaştıracak bir karar alınması depolarda yaşanan büyük sıkıntıyı ortaya koydu. 

Milli Gazete'den Sadettin İnan'ın haberine göre, Tarım Kredi Markete ait peynirlerin çöpe atıldığına dair görüntüler, Tarım Kredi Marketlerde imha edilen ürünlerin miktarı ile ilgili tartışmaları yeniden gündeme getirdi. Çöpe atılan peynirlerle ilgili ortaya çıkan şok görüntüler üzerine açıklama yapan şirket, iade rakamlarının sektörün kabul edilebilir oranlarının altında olduğunu iddia ederken, bu konuda bir rakam vermemesi dikkat çekti.

TARIM KREDİ MARKETLERDE 50 BİN LİRAYA İMHA YETKİSİ!

Diğer yandan Tarım Kredi Marketlerin, iade, imha limitleri ile zararına satış limitlerinde değişikliğe giderek, daha önce 3 imza ile alınan imha kararının tek imzaya indirildiği ortaya çıktı. Buna göre Depolardan Sorumlu Satış Direktörü, Kurumsal Satış Direktörü ve Depolardan Sorumlu Genel Müdür Yardımcısının ortak imzası ile imha kararı alınırken, yapılan değişiklikle birlikte 50 bin liraya kadar imha yetkisi çıkarıldı.

İMHA YETKİSİ

13 MİLYON LİRALIK İMHA EDİLEN ÜRÜNLERLE İLGİLİ DERİN SESSİZLİK!

Milli Gazete’nin Ağustos ayında ortaya çıkardığı Tarım Kredi Marketlerde 13 milyon liralık imha rakamları, çiftçi kuruluşu olan Tarım Kredi Kooperatiflerine ait marketlerin nasıl yönetildiğini gözler önüne sermişti. Stok takibinin iyi yapılmamasından dolayı 13 milyon lira tutarındaki gıda ürünün imha edilmesi, gıdada yaşanan büyük skandalı ortaya çıkarmıştı.

TARIM KREDİ MARKET PEYNİRLERİNİN ÇÖPE ATILDIĞINA DAİR GÖRÜNTÜLER ORTAYA ÇIKTI

Tarım Kredi Marketler, ortaya çıkan 13 milyon liralık imha edilen gıda ürünleri ile ilgili bir açıklama yapamazken, sosyal medyada ‘Ne Yediğinizi Bilin’ sloganı ile paylaşımlar yapan Gıdadedektifi tarafından yayınlanan Tarım Kredi Marketlere ait peynirlerin çöpe atıldığına dair görüntüler, Tarım Kredi Marketlerde imha edilen ürünlerin yeniden tartışılmasını gündeme getirdi.

tuzla-cop-tkk

TARIM KREDİ MARKET ÇÖPE ATILAN PEYNİRLERİ DOĞRULADI

Ortaya çıkan şok görüntüler üzerine Tarım Kredi Market’ten yapılan açıklamada, çöpe atılan peynirler doğrulanırken, açıklamada şunlar kaydedildi: “Yaptığımız araştırmalarda, sadece bizden değil, sektördeki diğer firmalardan da son kullanma tarihi geçmiş ürünleri alan firmanın bunu enerjiye dönüştürme sürecinde, tesiste meydana gelen bir arıza nedeniyle, bizim de ürünlerimizin olduğu ürünleri çöpe döktüğü anlaşılmıştır. Oluşan durumdan dolayı üzüntülerimiz belirtir, bundan sonra gerekli tedbirleri alarak bu tarz uygulamaların tekrar olmaması için daha çok gayret göstereceğimizi kamuoyunun bilgisine arz ederiz”

bLa2lTCa-816x1088

TARIM KREDİ MARKETLERDE İMHA EDİLEN ÜRÜNLERİN RAKAMLARI NEDEN AÇIKLANMIYOR?

Açıklamada, iade rakamlarının sektörün kabul edilebilir oranlarının çok altında olduğu belirtilirken, iade/imha edilen ürünlerin miktarı ile ilgili bir bilgi verilmemesi dikkat çekti.

TARIM KREDİ MARKETLERDE ÜRÜNLER DAHA KOLAY İMHAYA GÖNDERİLEBİLECEK!

Bütün bunlar yaşanırken, Tarım Kredi Marketlerde imha kararının daha kolay alınabilmesi için bir değişikliği gidildiği ortaya çıktı. Daha öncesinde 3 ortak imza ile alınan imha kararına belli limitler getirilerek tek imzaya indirilmesi, manidar bulundu. 50 bin liraya kadar imha yetkisi çıkarılırken, bu durum iade/imhada hızlı karar alınması olarak değerlendirildi.

Ekilmeyen tarım arazilerinin tespit çalışması başladı! Ekilmeyen tarım arazilerinin tespit çalışması başladı!

TARIM KREDİ MARKETLERDE KİM NEKADAR İMHA YETKİSİNE SAHİP?

Buna göre 50 bin liraya kadar iade/imha kararında Depo Müdürü ve Stok Kontrol Sorumlusunun imzası yeterli olacak. 50 bin ile 100 bin lira arasındaki imha kararında Lojistik Grup Müdürü ve Bölge Koordinasyon Müdürü, 100 bin ile 200 bin lira arasında imha kararında Depolama ve Lojistik Direktörü ve Satış Direktörü, 200 bin ile 500 bin lira arasındaki imha kararında Genel Müdür ve Yönetim Kurulu Başkanı, 500 bin liranın üstündeki imha kararında ise Yönetim Kurulu tek başına yetkili olacak.