Milli Gazete'den Sadettin İnan'ın haberine göre, Tarım Kredi Kooperatif Market Genel Müdürü Bayramali Yıldırım, görevinden ayrıldı. Bayramali Yıldırım, tağşişli genel müdür skandalının ardından 2020 yılında Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın talimatı ile bu göreve atanmıştı.

TARIM KREDİ KOOPERATİFLERİ GENEL MÜDÜRÜ HÜSEYİN AYDIN İLE ANLAŞAMADIĞINI GEREKÇE GÖSTERD

Bayramali Yıldırım’ın önceki gün yapılan şirket yönetim kurulu toplantısında helallik isteyerek görevinden ayrıldığı kaydedilirken, iddialara göre Bayramali’nin, Tarım Kredi Kooperatifleri Genel Müdürü Hüseyin Aydın ile anlaşamadığını gerekçe göstererek görevinden ayrıldığı ifade ediliyor.

TARIM KREDİ MARKETLERE ÜRETTİĞİ HİLELİ ÜRÜNLERDEN DOLAYI TARIM BAKANLIĞI TARAFINDAN TAM 15 DEFA İFŞA EDİLMİŞ TAĞŞİŞLİ FİRMA ORTAĞI ATANMIŞTI

Bilindiği üzere 2020 yılında dönemin Tarım Kredi Kooperatifleri Genel Müdürü Fahrettin Poyraz tarafından Tarım Kredi Kooperatifleri Market’in başına geçmişte ortağı olduğu firmaların ürettiği hileli ürünlerden dolayı Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından tam 15 defa ifşa edilmiş firma ortağı Yavuz Mehmet Bulut atanmıştı. Milli Gazete’nin ortaya çıkardığı bu skandal, kamuoyunda büyük tepki çekmiş ve Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın talimatı ile tağşişli genel müdür Yavuz Mehmet Bulut görevden alınarak yerine Bayramali Yıldırım atanmıştı.

FAHRETTİN POYRAZ’IN KİRLİ OYUNUNU ANAYASA MAHKEMESİ BOZMUŞTU!

Tarım Kredi Kooperatiflerinin hukuksuz genel müdürü Fahrettin Poyraz, tağşişli genel müdür skandalının üstünü örtmek için kamuoyuna yanıltıcı açıklama yaparak, belli hakimlikler üstünden de söz konusu haberlere hukuksuz bir şekilde erişim engeli kararı aldırmıştı. Ancak söz konusu tağşişli genel müdür haberlerine getirilen erişim engeli kararına Anayasa Mahkemesi tarafından ihlal kararı verilerek, Fahrettin Poyraz ve dönemin şirket yönetim kurulunun kirli oyununu bozmuştu.

TARIM KREDİ MARKETLER 2021’DE REKOR ZARAR AÇIKLAMIŞTI

Diğer yandan Tarım Kredi Marketler, 2021 yılında açıkladığı rekor zararla dudakları uçuklatmıştı. 2021 yılı sonunda Türkiye genelinde 700 şubesi bulunan Tarım Kredi Marketler, tam olarak 249 milyon lira açıkladı. Market sayısının artmasıyla Tarım Kredi Marketlerin zararının katlanması, sözde vatandaşa gıdayı ucuz fiyata temin etmek için kurulan market projesinin de sorgulanmasını gündeme getirmişti.

bayramaliyildirim