TARIMDAN HABER ÖZEL / Çiftçi kuruluşu Tarım Kredi Kooperatiflerinin çiftçiden değil doğrudan tüccardan 50 bin ton soğan alımı için işlemlere başladığı ortaya çıktı. Tüccardan alınacak soğanlar Mart ayında yapılacak yerel seçimler öncesinde marketlerde satılacak. Soğanların depo maliyeti tüccarlara ait olacak. Tarım Kredi Kooperatiflerine teminat verebilen tüccarla yapılacak sözleşme kapsamında soğan bedeli olarak 9 lira ödenecek.

TARIM KREDİ'DEN YEREL SEÇİMLER İÇİN SOĞAN ALIMI!

Tarım Kredi Kooperatiflerinin, 50 bin ton soğanı Mart ayında yapılacak yerel seçimlere hazırlık kapsamında yaptığı öğrenilirken, belirli kotalar tahsis edildiği ve tüccarlardan da bu kotalar kapsamında soğan alındığı kaydediliyor.

50 BİN TON SOĞAN SÖZLEŞMESİNİN ARDINDAN SOĞAN İHRACATININ AÇILMASI BEKLENİYOR!

Buğdayda 11+2 formülü! Bu fiyat çiftçiyi memnun eder mi? Buğdayda 11+2 formülü! Bu fiyat çiftçiyi memnun eder mi?

Tarım Kredi Kooperatiflerinin tüccardan 50 bin ton soğan sözleşmesini yapmasının ardından soğan ihracatının da kısmen açılacağı belirtiliyor.

SOĞANDA 500 BİN TON ARZ FAZLALIĞI VAR!

Soğanda bu yıl 500 bin ton arz fazlasının bulunduğu kaydedilirken, bu arz fazlasından dolayı da üreticide en düşük 7 lira olması gereken soğan fiyatları 3,5 ila 4 lira arasında seyrediyor.

ÜRETİCİ İHRACATIN BİRAN ÖNCE AÇILMASINI BEKLİYOR!

Soğan üreticisi ihracatın biran önce açılmasını beklerken, ihracatın Tarım Kredi Kooperatiflerinin 50 bin tonluk soğan sözleşmesini yapmasının ardından açılacağı ifade ediliyor.

PATATESTE DE BENZER BİR DURUM SÖZ KONUSU

Öte yandan Tarım Kredi Kooperatiflerinin patateste de benzer bir uygulama yaptığı, tüccardan belirlenen kotalar kapsamında patates alımı yaptığı kaydediliyor. 

ÇİFTÇİ KURULUŞU ÇİFTÇİYİ DEĞİL TÜCCARI ZENGİN EDİYOR! 

Tarım Kredi Kooperatiflerinin tüccardan soğan alımı çiftçilerin tepkisini çekerken, "Çiftçiye ait kurum, çiftçiyi değil tüccarı zengin ediyor!" diyerek duruma tepki gösteriyorlar.