TARIMDAN HABER ÖZEL / Tarım Kredi Kooperatifleri, çeltik ve mısır alım fiyatlarını açıkladı. Çeltik ve mısır alımlarının yüzde 60’ı borca karşılık, yüzde 40 ise peşin ödemeli yapılacak.

Tarım Kredi Kooperatifleri, çeltik ve mısır alım fiyatları ile ilgili olarak çiftçiye mesaj gönderdi. Kooperatiflerden çiftçiye gönderilen mesajda, çeltik ve mısır alım fiyatları ve alım şekline yönelik bilgiler verildi.

Buna göre, çeltik ve mısır alımları borca karşılık yapılacak olmakla birlikte yüzde 60’ı borca karşılık, yüzde 40’ı peşin alım şeklinde olacak. Peşin ödeme ise çiftçi ortaklara ürün alımından 30 gün sonra ödenecek.

BORCU OLMAYAN ÇİFTÇİDEN DE ŞARTLI ÜRÜN ALIMI YAPILACAK

Diğer yandan Tarım Kredi Kooperatiflerine borcu olmayan çiftçi ortaklardan da şartlı alımlar yapılacak. Buna göre borcu olmayan yada erken ödeme yapan ortaklardan, sattıkları ürün bedelinin yüzde 25’i oranında Tarım Kredi Kooperatiflerinden tarımsal ürün alma karşılığında peşin alım yapılacak.

çeltik fiyatı

TARIM KREDİ KOOPERATİFLERİ 2023 YILI ÇELTİK ALIM FİYATI

Tarım Kredi’ye Suriye’den koyun ticaretinde hayvan başı 8 dolar komisyon! Tarım Kredi’ye Suriye’den koyun ticaretinde hayvan başı 8 dolar komisyon!

Tarım Kredi Kooperatifleri çiftçi ortaklarından çeltik alımı fiyatını Baldo Grubu ve Osmancık Grubuna göre açıkladı.

Baldo Grubu (28 gr ve üzeri bin dane ağırlığı) yüzde 60 randıman alım fiyatı 25 TL

Osmancık Grubu (23 gr ve üzeri bin dane ağırlığı) yüzde 60 randıman 21 TL

mısır fiyatı-1

TARIM KREDİ KOOPERATİFLERİ 2023 YILI MISIR ALIM FİYATI

Tarım Kredi Kooperatifleri, çiftçi ortaklarından alım yapacağı mısır alım fiyatlarını açıkladı. Yüzde 22’nin üstünde rutubetli mısır alımının yapılmayacağı belirtilen açıklamada yüzde 14 rutubetli mısır alım fiyatı 5800 lira olarak belirlendi. Her birim rutubet değişiminde 0,110 TL/kg fiyat farkı uygulanacak. Örneğin rutubet oranı yüzde 15 olan mısır 5690 liradan alınacak. Yüzde 22 rutubetli mısır alım fiyatı ise 4920 TL/ton olacak.

TARIM KREDİ MISIR ALIM FİYATINI TMO ALIM FİYATININ BİLE ALTINDA AÇIKLADI!

TMO mısır alım fiyatını geçen yıla göre tonda 300 lira gibi komik bir artış yaparak 6 bin lira olarak açıklarken, bu fiyat çiftçinin tepkisini çekmişti. Çiftçi kuruluşu Tarım Kredi Kooperatiflerinin mısır alım fiyatını TMO alım fiyatının bile altında açıklaması dikkat çekti.