Milli Gazete'den Sadettin İnan'ın haberine göre, finansçı genel müdürden çiftçiye büyük hizmet! Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın 7 bin lira olarak açıkladığı arpa alım fiyatıTarım Kredi Kooperatifleri 5 bin 500 olarak belirledi. Kooperatiflere gönderilen sözlü talimata göre, çiftçiden sadece borca mahsuben arpa alımı yapılacak.

TARIM KREDİ, SANAYİCİ VE TÜCCAR MANTIĞI İLE ÇİFTÇİDEN ÖLDÜM FİYATINA ARPA ALACAK!

TZOB buğdayın kilogram maliyetini hesapladı: 10,87 TL! TZOB buğdayın kilogram maliyetini hesapladı: 10,87 TL!

Hububatta hasat öncesi yapılan yoğun ithalat çiftçinin ürününün gerçek değerine satılmasını engellerken, yönetiminde siyasetin etkili olduğu Tarım Kredi Kooperatiflerinin belirlediği arpa alım fiyatı da çiftçiyi şok etti. Sanayici ve tüccarın ürün almamasından dolayı piyasada buğday ve arpa fiyatları TMO’nun açıkladığı alım fiyatının altında kalırken, yoğunluktan dolayı TMO’ya ürününü satamayan çiftçi de ürününü piyasada zararına satmak zorunda kalıyor.

ÇİFTÇİ ŞOKTA! TARIM KREDİ, TMO’NUN 7 BİN LİRA OLARAK AÇIKLADIĞI ARPAYI 5 BİN 500 LİRADAN ALACAK!

Böyle bir ortamda çiftçinin imdadına koşması gereken Tarım Kredi Kooperatiflerinin belirlediği arpa alım fiyatı şok etti. TMO arpa alım fiyatını 7 bin lira olarak açıklarken, Tarım Kredi Kooperatifleri arpa alım fiyatını 5 bin 500 lira olarak belirledi. Üyesi olduğu çiftçi ortaklarını piyasaya teslim etmeyerek hizmet etmesi gereken Tarım Kredi Kooperatiflerinin sanayici ve tüccar mantığı ile çiftinin ürününü düşük fiyattan almaya çalışması manidar bulundu.

KOOPERATİFLERE KOTA GETİRİLEREK ÇİFTÇİDEN İSTEDİĞİ KADAR ÜRÜN ALAMAYACAKLAR!

Kooperatiflere iletilen sözlü talimatta, arpanın alım fiyatının düşük belirlenmesinin yanında bir de kota getirildi. Kooperatifler, çiftçiden sadece borca mahsuben arpa alımı yapabilecekler. Onun dışında çiftçi ürününü bu fiyattan satmak istese de Tarım Kredi Kooperatifine satamayacak.

FİNANSÇI GENEL MÜDÜR CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN’IN AÇIKLADIĞI ALIM FİYATINI YOK SAYDI!

Tarım Kredi Kooperatiflerinin, hükümetin alım fiyatına aykırı bir şekilde arpa alım fiyatını 5 bin 500 lira olarak belirlemesi tam bir skandal olarak değerlendiriliyor. Hububat alım fiyatları Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından açıklanırken, Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından atanan Genel Müdürün Erdoğan’ın açıkladığı alım fiyatının altında bir fiyat açıklaması yaşanan çelişkiyi gözler önüne serdi.

DÜŞÜK FİYATTAN ARPA ALIMI SADECE BORÇLU ÇİFTÇİDEN YAPILACAK!

Tamamen çiftçinin öz sermayesi ile faaliyette bulunan Tarım Kredi Kooperatiflerinin piyasadaki sanayici ve tüccar mantığı ile ürün alarak çiftçiyi mağdur etmesi büyük tepki çekerken, düşük fiyattan arpa alımının da borcundan dolayı köşeye sıkışmış çaresiz çiftçilerle sınırlı tutulması da dikkat çekti.

KOOPERATİFLERE ALIM FİYATI YAZILI OLARAK DEĞİL SÖZLÜ OLARAK İLETİLDİ!

Hükümetin alım fiyatına muhalefet edercesine belirlenen alım fiyatı kooperatifleri yazılı olarak değil sözlü olarak iletilmesi de anlamlı bulundu.