Türkiye Tarım Kredi Kooperatifleri Genel Müdürü Hüseyin Aydın, 2022 senesinde toplam yatırım tutarlarının 2,5 milyar liraya ulaştığını ve gelecek yıl ilave olarak 5 milyar liralık yatırım gerçekleştireceklerini söyledi.

Yaptığı açıklamada Genel Müdür Aydın, süt ve süt ürünleri piyasasına ilişkin Aynes Gıda'nın satın alma çalışmalarının sonlandığını ve bu yatırım ile sektörde çok ciddi bir ivme kazanılacağını söyledi.

Tarımda hangi girdilerin maliyeti daha fazla arttı! Veteriner harcamaları rekor kırdı! Tarımda hangi girdilerin maliyeti daha fazla arttı! Veteriner harcamaları rekor kırdı!

Aynes Gıda’nın mevcut kurulu işletmelerinin başta beyaz peynir, süt tozu, kaşar peyniri, ayran ve yoğurt kolajenli süt ürünleri olmak üzere pek çok ürün grubunun imalatına avantaj tanıdığına dikkat çeken Aydın, içerisinde yıllık 250 bin ton kapasitesine sahip yem fabrikasının da dahil olmak üzere uçtan uca bir tesise sahip olduklarını anlattı.

OYAK GIDA TARIM KREDİ’DEN ALDIĞI HEKTAŞ HİSSELERİNİ BORSA İSTANBUL’DA SATARAK 2.7 MİLYAR LİRA KAL ELDE ETTİ!

Tarım Kredi Kooperatiflerinin bünyesinde bulunan yüzde 3.8 oranında Hektaş hissesi geçtiğimiz Ağustos ayında hiçbir piyasa araştırması yapılmadan Oyak Gıda’ya satıldığı ortaya çıkarken, Oyak Gıda Tarım Kredi’den aldığı hisseleri Borsa İstanbul’da satarak 3 ay içinde 2.7 milyar lira gibi büyük bir kar elde etmişti. Blok hisse satışının hiçbir piyasa araştırması yapılmadan satılması ve satışın hemen ardından hisse fiyatlarının ciddi anlamda değerlenmesi, bu hisse satışını finansçı genel müdürün öngörüsüz hisse satışı olarak tarihe geçirdi.