Eskişehir'de çiftçiye 26 milyon 823 bin lira destek ödemesi yapıldı! Eskişehir'de çiftçiye 26 milyon 823 bin lira destek ödemesi yapıldı!

Eskişehir Tarım ve Orman İl Müdürlüğü yaptığı duyuruda şunlar kaydedildi: "Hibe desteği verilecek yüksek plastik tünel şeklinde inşa edilen, oluk altı yüksekliği en az 2,5 m olan, bağımsız veya bloklar halinde yapılabilen, konstrüksiyonunda galvaniz profil ve/veya galvaniz boru kullanılarak inşa edilmiş; muz, sebze ve süs bitkisi yetiştiriciliğinin yapılabileceği nitelikte olması gerekiyor. Ayrıca dış mekân, iç mekân, kesme çiçek ve soğanlı yumrulu bitki yetiştiriciliği için kurulacak seralar hibe desteği kapsamında olacak. 

Seralar en az 0,5 dekar en fazla 10 dekar büyüklüğünde kurulabilir ya da modernize edilebilir. 

Isıtma sistemi kullanılmadan kurulacak seralar için en fazla 240.000 TL/da, katı yakıtlı kurulacak seralar için en fazla 255.000 TL/da, yenilenebilir enerji kaynağı kullanarak kurulacak seralar için en fazla 300.000 TL/da maliyet belirlendi. 

Sera kurulumunda kullanılan konstrüksiyon ve diğer yapı elemanları, altyapı işleri, beton işleri, en az 36 ay ömürlü örtü malzemesi, sulama sistemleri ve gübreleme sistemi alımları için hibe desteği verilebilecektir.

Üreticiler teknik destek ve ayrıntılı bilgi için İl Tarım ve Orman Müdürlüğü, Kırsal Kalkınma ve Örgütlenme Şube Müdürlüğü, İl Proje Yürütme Birimine başvurabilirler.