Eskişehir Tarım ve Orman İl Müdürlüğü tarafından yapılan duyuruda şunlar kaydedildi: "Kırsal kalkınma destekleri makine ekipman alımı kapsamında 20 dekar araziye sahip ve traktörü olan çiftçilerimize çayır, yonca gibi yem bitkilerinin ya da biçerdöverle hasat sonrasında tarlada kalan tahıl sapları gibi malzemenin sıkıştırılıp paketlenmesini ve bağlanmasını sağlayan balya makinesi için hibe desteği verilecektir.

Eskişehir'de 215 bin dekarlık alanda yüksek kaliteli tohumluk üretiliyor! Eskişehir'de 215 bin dekarlık alanda yüksek kaliteli tohumluk üretiliyor!

Balya makinesi alımı için en az 1 yıldır Çiftçi Kayıt Sistemine kayıtlı çiftçiler başvuru yapabilirler. Makine için belirlenen referans fiyatlara göre hibe desteği verilecektir.

Balya makinesinin yanı sıra aşağıdaki listede yer alan tarım alet ve makine alımlarına da %50 hibe desteği verilecektir. 
Bu Kapsamda Desteklenecek Makine/Ekipman Listesi

Başlıksız-1-4

Başlıksız-2-3

Başlıksız-3-3

Başlıksız-4-1

Üreticiler teknik destek ve ayrıntılı bilgi için İl Tarım ve Orman Müdürlüğü, Kırsal Kalkınma ve Örgütlenme Şube Müdürlüğü, İl Proje Yürütme Birimine başvurabilirler.

balya makinesi-1