'Şeker Pancarının ve Çiftçinin Ölüm Fermanı Görücüye Çıktı!'başlıklı haberimiz takipçilerimiz tarafından büyük ilgi gördü. Haberi yayınladığımız 8 Eylül tarihinde 14 bin kişi tarafından görüntülenirken, ikinci gün söz konusu haberin sayfa görüntülemesi 45 bine çıkarak rekor kırdı. Üçüncü ve dördüncü günde 30 binler seviyesinde sayfa görüntülemesi alan haber, Google Analytics verilerine göre 8-16 Eylül tarihleri arasında toplam 115 bin sayfa görüntülemesine ulaştı.

CARGİLL'E VERİLECEK ÜRETİM AYRICALIĞI ŞEKER PANCARINI BİTİRECEK!

Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından hazırlanan, Üretim Reformu Paketi Kanun Tasarısı Taslağında, şeker pancarının aleyhine ABD'nin gıda şirketi olan Cargill ile Ülker'e büyük bir kota kıyağı öngörülüyor. Tasarı Taslağı mevcut haliyle yasalaşırsa nişasta bazlı şeker üretiminde Cargill ve Ülker'e büyük bir üretim ayrıcalığı verilecek. Buna karşılık Türkiye'nin şeker pancarı üretimi büyük bir tehlikeye girecek.

TÜRKİYE GİZEMLİ KIYAKTAN HABERDAR OLDU

İşte kamuoyundan habersiz bir şekilde yapılmak istenen kota kıyağını Türkiye, bu haberler sayesinde öğrenmiş oldu. 3-5 tane NBŞ firmasına kota kıyağı ile getirilmek istenen üretim ayrıcalığı, ülke tarımı ve çiftçisini yakından ilgilendirdiği için haber büyük ses getirdi.

OKUNMA REKORU KIRAN HABER İÇİN TIKLAYIN

Söz konusu haber sosyal medyada da paylaşım rekorları kırdı. 'Şeker Pancarı Yasaklanıyor! Pancar Çiftçisi Savunmada Cargill ve Ülker Taarruzda' başlıklı görseli ile paylaştığımız haber, yoğun bir paylaşım ve beğeni aldı. Vatandaşlar, çiftçinin aleyhine olan ve şeker pancarı için ölüm fermanı anlamına gelen kıyak girişimine sosyal medya üzerinden yaptıkları yorumlarla tepkilerini dile getirdi.

İşte o yorumlardan bazıları...