SADETTİN İNAN / Tarım ve Orman Bakan Yardımcısı Ahmet Gümen’in eski şirket ortağı Yusuf Burucu’yu 50 bin baş etçi düve ithalatı öncesinde TİGEM’e danışman olarak ataması, sektörde bomba etkisi yaparken, bu atama etik açısından tartışmaları da beraberinde getirdi. Gümen’in eski şirket ortağı Yusuf Burucu'yu yanından ayırmayarak, Bakanlığı şirketleri gibi yönetmeleri dikkat çekiyor. 

BAKAN YARDIMCISI İŞLETMELERİ ESKİ ŞİRKET ORTAĞI İLE GEZİYOR!

Buğday hasadında üzen gelişme: O ilde kalite yüzde 30 düştü Buğday hasadında üzen gelişme: O ilde kalite yüzde 30 düştü

Tarım ve Orman Bakan Yardımcısı Ahmet Gümen, geçtiğimiz günlerde Ceylanpınar Tarım İşletmesinde bir dizi incelemelerde bulunurken, söz konusu bu incelemelerde Gümen’in eski şirket ortağı, Elit Gen Hayvancılık Şirketinin müdürü Yusuf Burucu’nun da hazır bulunduğu ortaya çıktı. 

50 BİN BAŞLIK ETÇİ DÜVE İTHALATI İLE İLGİLİ İNCELEMELER AÇIKLAMADA YER ALMADI!

Gümen’in söz konusu Ceylanpınar Tarım İşletmesindeki incelemeleri 50 bin baş ithal etçi düve projesine yönelik olmasına rağmen TİGEM’den yapılan açıklamada bu konuyla ilgili hiçbir bilgi verilmedi. TİGEM'in kurumsal web sayfasından Gümen’in ziyareti ile ilgili sadece şu bilgiler paylaşıldı. 

“Tarım ve Orman Bakan Yardımcısı Prof. Dr. Ahmet Gümen Ceylanpınar İşletmesinde bir dizi incelemelerde bulundu. İşletmede devam eden bitkisel üretim ve hayvancılık faaliyetlerini yerinde inceleyen, TİGEM Genel Müdürü Dr. Hasan Gezginç tarafından detaylı bir şekilde bilgilendirilen Bakan Yardımcısı Gümen, bölgenin tarımsal potansiyeli üzerine istişarede bulundu. Tarım ve Orman Bakan Yardımcısı Prof. Dr. Ahmet Gümen daha sonra işletme personeliyle bir araya gelerek, tarım sektörünün ülke ekonomisi için son derece stratejik öneme sahip olduğunu ifade etti, tarımsal üretimin sürdürülebilirliğine yönelik yürütülen çalışmalar hakkında çalışanlarla fikir alışverişinde bulundu” 

YUSUF BURUCU İTHALAT SÜRECİNDE ETKİN KONUMDA OLACAK!

Bakan Yardımcısı Ahmet Gümen’in 50 bin baş etçi düve ithalatı öncesinde TİGEM çiftliklerini Genel Müdür Hasan Gezginç ile birlikte gezerken, yanlarında eski şirket ortağı Yusuf Burucu’nun da bulunması, Burucu'nun yapılacak ithalatta ve projede ne kadar etkili konumda olacağını gösteriyor.

Yusuf11

Yusuf2

Yusuf3