TARIMDAN HABER ÖZEL / TİGEM Genel Müdürü Hasan Gezginç’in, tasarruf tedbirlerine yönelik Cumhurbaşkanlığı Genelgesi yayınlanmadan hemen önce makam aracını değiştirdiği ortaya çıktı. Makam aracı olarak Renault Megane kullanan Gezginç’in bu makam aracını Skoda Süberb ile değiştirdi.

MAKAM ARACINI DEĞİŞTİRME GEREKÇESİ DE DİKKAT ÇEKTİ!

Tarım Bakanlığında adrese teslim 4 milyon Euroluk oral aşı ihalesi! Tarım Bakanlığında adrese teslim 4 milyon Euroluk oral aşı ihalesi!

Hasan Gezginç’in makam aracını değiştirme gerekçesi de dikkat çekti. Gezginç’in etrafına makam aracını değiştirme gerekçesi olarak programlarda Bakana yetişememeyi gösterdiği ifade ediliyor.

TASARRUF GENELGESİ KAPSAMINDA 3 YIL BOYUNCA YENİ TAŞIT EDİNEMEYECEKLER!

Genelge ile birlikte kamu kurum ve kuruluşları 3 yıl boyunca zorunlu hallerde savunma ve güvenlik hizmetleri için ihtiyaç duyulan taşıtlar ile ambulans ve itfaiye araçları hariç her ne şekilde olursa olsun yeni taşıt edinemeyecek. Mevcut taşıtlar ile ihtiyaç analizleri ve tasarruf anlayışı çerçevesinde gözden geçirilecek.

Ekonomik ömrünü tamamlamış araçlar tasfiye edilecekken ihtiyaç fazlası araçlar ise tasfiye edilmek ya da ihtiyacı olan kurumlara devredilmek üzere Hazine ve Maliye Bakanlığına bildirilecek. Kamu taşıtlarının yerli ve elektrikliye dönüştürülmesi amacıyla kullanımdaki araçların tasfiye edilmesi kaydıyla kamu alım garantisi kapsamında elektrikli taşıt alımı yapılabilecek.

Kamuda hizmet alımı ile kullanılan taşıtlar sözleşme süresi sonunda izin alınmadan yeniden kiralanamayacak. İlgili mevzuatta belirtilen makam ve hizmetler hariç hibe dahil olmak üzere yabancı menşeli araç kullanılamayacak. Bakanlıklarda hizmet taşıtlarının en fazla 3 adedi bakanlar tarafından belirlenecek esaslar çerçevesinde makam hizmetlerinde kullanılabilecek.

TASARRUF GENELGESİNE TAKILMAMAK İÇİN HEMEN ÖNCESİNDE MAKAM ARACI DEĞİŞTİRİLDİ

Hasan Gezginç'in söz konusu makam aracının tasarruf tedbirlerine yönelik Cumhurbaşkanlığı genelgesinin hemen öncesinde değiştirmesi ise dikkat çekti.