Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişçi, göreve başladığında ilk atamasını Hayvancılık Genel Müdürlüğünde yaparken, vekaleten ataması yapılan Salih Çelik’in kısa bir süre sonra görevden alınacağı iddiaları ise ‘Tarım Bakanlığını kim yönetiyor?’ sorusunu gündeme getirdi. (Tarım Bakanlığı Atama Kararı haberleri için tıklayın)

NİHAT PAKDİL İDDİASI TEPKİ ÇEKTİ!

İddialara göre, Mart ayında vekaleten Hayvancılık Genel Müdürlüğüne atanan Salih Çelik’in görevden alınarak, yerine Bakan Yardımcısı Nihat Pakdil’in yakın arkadaşı, eski Ankara Tarım ve Orman İl Müdürü Muhsin Temel’in getirileceği ifade ediliyor. Bakanlık kulislerinde konuşulan bu iddiaya göre, Muhsin Temel’in atanmasında da Bakan Yardımcısı Nihat Pakdil’in etkili olduğu ifade ediliyor. 

KİRİŞÇİ'NİN YAPTIĞI ÖNEMLİ ATAMALARDA KARANAMELER YAYINLANMIYOR

Mart ayında yapılan atama ile Hayvancılık Genel Müdürü Zekeriya Erdoğmuş’un görevden alınarak yerine Salih Çelik’in getirilmesi, üretici örgütlerinde memnuniyetle karşılanmıştı. Ancak Salih Çelik’in vekaleten atamasının üzerinden 4 ay geçmesine rağmen Resmi Gazete’de atama kararnamesinin yayınlanmaması dikkat çekiyor. 

MADEM MUHSİN TEMEL GETİRİLECEKTİ SALİH ÇELİK NEDEN ATANDI? 

Hayvancılık Genel Müdürlüğüne atamasının yapılacağı iddia edilen Muhsin Temel’in Bakan Yardımcısı Nihat Pakdil’in yakın arkadaşı olması anlamlı bulunurken, bu iddia “Tarım Bakanlığını kim yönetiyor?” sorusunu da gündeme getirdi. Diğer yandan Bakanlığın önemli birimlerine yapılan atamaların, yazboz tahtası gibi kısa sürede değiştirilmesi kurumların verimli çalışmasının önünde de büyük bir engel olarak görülüyor.